Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MakerDAO’dan Yıllık Kazancı 25 Milyona Çıkaracak 750 milyonluk Yatırım Teklifi Daha

DAI stablecoin’in arkasındaki topluluk MakerDAO, ABD Hazine tahvillerine yaptığı yatırımları %150 artırarak yıllık ek gelirini 25 milyon dolara kadar çıkarmayı değerlendiriyor.

MakerDAO topluluğu, yakın tarihte sunulan halihazırda 500 milyon dolar tahsis edilmiş ABD Hazine tahvillerine yapılan yatırımın 750 milyon dolar daha artırılarak 1,25 milyar dolara çıkarılmasını öneren bir teklifi gözden geçiriyor. Teklifte, mevcut tahvil piyasasının 6 aylık bir yatırım planı ile değerlendirilmesi sonucunda DAO’ya düzenli ve güçlü bir nakit akışı sağlanabileceği öne sürüldü.

Teklif, yatırım stratejisi olarak 750 milyon dolarlık fonun toplamda 6 aylık bir periyot içerisinde 2 hafta aralıklı olarak farklı kupon ödemesi dönemlerine sahip tahvillere yatırılmasına ve bu sayede kesintisiz bir nakit akışı sağlanmasına odaklandı. Ayrıca ihtiyaç duyulması halinde daha kompleks stratejilerin de kurulabileceği ifade edildi.

Toplu alım-satımlara izin veren likit yapısı, vergi avantajları, düşük maliyetlerin yanı sıra beraberinde getirdiği yüksek kredi notu ve şeffaf varlık yapısına karşın oldukça basit strateji gerektiren hazine tahvillerinin Maker için güçlü, esnek ve etkili bir çözüm sunduğu belirtildi.

MakerDAO, geçtiğimiz yılın ekim ayında kabul ettiği plan kapsamında ABD hazine tahvillerine 500 milyon dolar yatırım yapma kararı almıştı. Verilere göre MakerDAO, bu yatırım planından Ocak 2023 tarihi itibariyle 2,1 milyon dolar getiri elde etti. Teklifin kabul edilmesi ile beraber hazine tahvillerinden elde edilen gelirin yıllık yaklaşık 25 milyon dolar olması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!