Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Malta Kripto Para Sektörünü Düzenlemek İçin Yeni Adımlar Atıyor

Malta‘daki Finansal Hizmetler Otoritesi (MFHO), 13 Nisan’da yaptığı duyuruya göre dijital tokenların statülerini belirleyecek olan bir “Finansal Araç Testi”ni yürürlüğe koymayı düşünüyor.

ICO’ları, dijital paraları ve bunlarla alakalı hizmet sağlayanları kapsayan ve ilk olarak 30 Kasım’da bahsi geçen Finansal Araç Testi, Dağıtılmış Ana Defter Teknolojisi’ne dayanan bir varlığın Avrupa Birliği bünyesindeki düzenlemelere mi yoksa Malta’nın Dijital Finansal Varlıklar Yasası’na (DFVY)mı tabii tutulacağını belirleyecek.

Finansal Araç Testi’ne şu ana kadar çoğunlukla olumlu tepki geldiği için MFHO 13 Nisan’da yayınladığı genelgede “Test’i hem ICO hem de DLT varlıklarının aracılığı kapsamında DFVY bünyesindeki bir zorunluluk haline getirmeyi” düşündüğünü açıkladı.

MFHO, Finansal Araç Testi hakkında yayınladığı duyuruda testin son halini hazırlamadan önce “sektöründe de geri dönüt beklediğini” belirtti. Ayrıca genel halk da 4 Mayıs itibariyle konu hakkındaki görüşlerini bir anket aracılığıyla bildirebilir.

Kripto para sektörüne yönelik büyük ölçüde dost canlısı bir tavır takınan Malta özellikle son zamanlarda Blockchain alanında ciddi gelişmeler gösterdi. Malta’da Şubat ayında “Malta- DLT Düzenlemelerinde Lider” adıyla yayınlanan yazıda kripto para sektöründeki şirketlere hitap etmek amacıyla Malta Dijital Yenilik Otoritesi Tasarısı ve Dijital Finansal Varlıklar Yasası gibi düzenlemeler sunulmuştu.

Yakın zamanda Türkçe dil desteği de ekleyen ve ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, Malta’ta bir ofis açacağını duyurmuştu ve bu duyuru Malta’nın başbakanı olan Joseph Muscat tarafından hoş karşılanmıştı. Dünyanın en büyük üçüncü kripto para borsası olan OKEx de geçtiğimiz hafta yaptığı duyuruda Malta’ya ofis açacağını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment