Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MasterCard CEO’sundan Ağır Yorumlar: Kripto Para ‘Çöp’

MasterCard’ın CEO’su Ajay Banga kripto paralarla ilgili yeni yorumlarda bulundu ve kripto paralarla ilgili olumsuz tavrını korudu.

New York’taki bir etkinlikte konuşan Banga kripto paraların birer “çöp” olduklarını vurguladı. Banga’ya göre kripto paraların anonim yapıları ve fiyat bazındaki değişkenlikleri, onların ödeme aracı olmadıklarını söylemek için yeterli. Banga:

“Bence kripto para tamamen çöp. Kripto para madenciliği yaparak oluşturulan, değeri sıkça değişen anonim bir para fikri…bence bu özelliklere sahip bir şey ödeme aracı olarak değerlendirilemez.”

Hindistan Konsolosluğu tarafından New York’ta gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Banga, kripto paraların yasa dışı alanlardaki kullanımlarıyla ilgili de yorumlarda bulundu. MasterCard’ın CEO’su olan Banga, bundan iki sene önceki ABD seçimlerine müdahale eden 12 Rus ajanının kripto para kullanmış olmasıyla ilgili de konuştu.

Banga’nın bundan önce de kripto paralarla ilgili yorum yaptığı olmuştu ve kendisinin geçmiş yorumları da büyük ölçüde olumsuz yöndeydi. Banga, kripto paraların “çöp” oldukları fikrini geçtiğimiz yılın Ekim ayında da dile getirmişti.

Merkezi Kripto Para

Banga merkezsiz kripto para fikrinden pek hoşlanmasa da merkezi kripto para fikrine gayet ılımlı yaklaşıyor. Hatta Banga’ya göre merkez bankası tarafından üretilecek olan bir dijital para gayet “ilgi çekici” olabilir:

“Eğer hükümet dijital para oluşturursa biz de dahil olmaya çalışırız. O dijital parayı müşteriden tüccara aktarmak için gereken altyapıyı sağlarız. Hükümet onaylı dijital paralar epey ilgi çekici. Hükümet onaysız kripto paralarsa çöp.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment