Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

McAfee Piyasalar Hakkında Konuştu

Kripto para piyasalarının en çok tartışılan isimlerinden birisi olarak da gösterilen John McAfee, yatırımcılara umut veren ifadeler kullandı. Yaptığı açıklamasında bir kripto para yükseliş rallisinin yakın olduğunu belirten başarılı yatırımcı; sektöre katılan kurumsal yatırımcıların fiyatlara olumlu etki edeceğini belirtti.

Fiyatlar Uçuşa Geçecek (Mi?)

Pazartesi günü bir tweet atan McAfee, yatırımcılara yeni bir Bitcoin ve kripto para rallisine hazır olmaları yönünde telkinde bulundu. Sektöre gelen kurumsal yatırımcıların sayısının artması ile para akışının giderek fazlalaştığına dikkat çeken başarılı yatırımcı; kripto para rallisinin fitilini ateşleyecek şeyin de bu olduğuna inandığını belirtti.

Sektöre para gelmeye devam ettikçe, ilk 10 sırada bulunan koinlerin fiyatlarında ‘dramatik’ artışlar yaşanacağını iddia eden McAfee, bununla birlikte diğer alt koinlerin de yükselişten payını alacağını düşündüğünü belirtti ve yatırımcıların, portföylerini çeşitlendirmeleri gerektiğinin altını çizdi.

McAfee, attığı tweette şu ifadeleri kullandı:

”Büyük yatırımcılar kripto para piyasasına girmek için adeta gün sayıyor. Bunlar birçok yatırımcının aksine, burada uzun süre duracaklar ve uzun süreli yatırım yapacaklar. Piyasaya milyarlarca dolar para akıtacaklar. O yüzden çok kısa bir süre içinde sektörün ilk 10 koininde ciddi artışlar bekliyorum. Alt koin rallisi de bunu takriben başlayacaktır.”

McAfee’nin attığı tweetin ardından daha da net bir açıklama ve daha somut bir sebep isteyen takipçilerin sayısı da hiç az değildi. Bu sorulara ve isteklere cevaben ise McAfee o nev-i şahsına münhasır tarzıyla, insanlara kafalarını kullanmaları gerektiğini ve haberleri okumalarının iyi olacağı yönünde tavisyelerde bulundu. İşin doğrusu, birçok otoritenin de belirttiği gibi, McAfee yine sert ve tartışılacak bir tahmin yaparak, manşetleri domine etmeyi başardı; aynı geçtiğimiz yıl dedikleri gibi. Ünlü yatırımcı bundan önce 2020’de Bitcoin 500 bin dolar olacak demiş ve sonrasında daha da ileri giderek 2020’de 1 milyon dolar olacağını belirtmiş ve eğer olmazsa, penisini kesip yiyeceğini iddia etmişti…

Peki Kurumsal Yatırımcı Gerçekten de Sektöre Geliyor mu?

McAfee, bu iddiaları hakkında elle tutulur bir kanıt sunmasa da, büyük ve kurumsal yatırımcıların sektöre geleceğini iddia etmesi, pek de içi boş bir söylem değil. Daha önce çıkan birçok haber, başta Wall Street devleri olmak üzere büyük yatırımcıların sektöre geleceğini ortaya koymuştu.

Daha geçtiğimiz hafta, ABD merkezli ünlü kripto para borsası Coinbase, kurumsal yatırımcılar için 4 farklı ürünü çıkardığını açıklamış; Goldman Sachs de büyük yatırımcılar için kripto para yatırımını araştıracağını deklare etmişti.

Birçok otoritenin de belirttiği üzere, 2017’de biraz da beklenmeyen o büyük çıkışın ardından sektörde yavaş ama güçlü bir büyüme gerçekleşiyor olabilir. 2018 başında yaşanan ve birçok kripto paranın neredeyse yarı yarıya değer kaybettiği sürece rağmen; geçtiğimiz günlerde yapılan bir anket; kripto paralara yatırım yapan kurumsal firmaların güvenini ortaya koymuştu. Tom Lee’nin sahibi olduğu araştırma ve analiz şirketi Fundstrat tarafından yayınlanan ankete göre yatırımcılar fiyat bazında da iyimser yaklaşmaktalar. Ankette birçok yatırımcı, Nisan ayında gelinen 6 bin dolar seviyelerinin, Bitcoin için ciddi bir dip olduğunu belirtmişti.

Hedge fonlarının piyasaya girmesinin de, kripto paralara olan güveni ve onların meşruiyetini arttıracağı kulislerde konuşulan konular arasında yer alıyor. Özellikle kurumsal yatırımcıların sektöre girişinin hızlanması ve sayının artması için; koruma ve depolama yönünde de radikal gelişmelerin yaşanması elzem bir durum olarak nitelendirilirken; son dönemde bu konu üzerinde yoğun çalışmalar yapılıyor. Birçok firma, bu çözümleri kurumsal yatırımcılara sunup sektörün güvenini kazanabilmek için var güçleri ile çalışmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment