Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mesajlaşma Devi Line Kendi Blockchain’i ile Merkezsizleşmiş Uygulamaları Desteklemek İstiyor

Japonya merkezli mesajlaşma uygulaması geliştiricisi Line, kendi tasarladığı bir blockchain yaratmayı planlıyor. Şirketin amacı, kendi platformu için merkezsizleşmiş uygulamaların gelişimini desteklemek.

Haber, Güney Kore’nin internet devi Naver’in bağlı şirketi olan şirket geçtiğimiz cuma günü gerçekleştirdiği developer etkinliğinde 2018-teknoloji yol haritasını açıklamasıyla açıklığa kavuşmuş oldu. Etkinlikte şirketin teknolojisi yöneticisi Euivin Park, piyasaya bir blockchain mainnet sürerek Line’ın mevcut blockchain geliştirmelerini bir adım daha ileriye taşımayı hedeflediğini belirtti.

Platform Euivin Park tarafından da planlandığı gibi Line’ın mevcut ürünlerinden bağımsız geliştirilecek ve token ekonomisini kullanarak merkezsizleşmiş uygulamaların geliştirilmesini teşvik edip hızlandıracak. Uygulama geliştiricileri ise üçüncü partiler veya şirketin kendi developerları olabilecek.

Yöneticinin açıklamalarına göre şirket ayrıca Japonya, Güney Kore ve Güneydoğu Asya’nın genelinde blockchain geliştiricileri işe almayı planlıyor.

Nisan ayının başında şirketin Unblock isimli Güney Kore merkezli blockchain bağlı kuruluşu kurduğunu Koin Bülteni’nde sizlere duyumuştuk. Yeni projenin duyurusu, bu haberden yalnızca günler sonra yapılmış oldu. Bağlı şirket blockchain ile ilgili Araştırma-Geliştirme teşviklerine odaklanılarak, merkezsizleşmiş uygulamaları Line’ın mesajlaşma platformuna entegre etmek amacıyla kuruldu. Böylelikle kullanıcılar için yeni özellikler de eklenmiş olacak.

Mesajlaşma devi ayrıca Ocak ayında kendi uygulaması Line Pay aracılığıyla mevcudiyet gösterebilmek için bir kripto para borsası kuracağını da açıklamıştı. Proje şu an, lansmanından önce Japonya Finansal Servisler Ajansı ile lisans prosedürlerini tamamlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment