Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Messari’den Önemli Ethereum (ETH) Açıklaması: Kurumların ETH Aldığını Göreceğiz

Bitcoin (BTC) fiyatının 28.000 dolar rekorundan sonra Ethereum (ETH) da bunu takip etti. ETH/USD paritesi bugün itibarıyla 700 doları görerek son 2 yılın en yüksek seviyesine yükseldi. Messari araştırmacısı ve analisti Ryan Watkins ise bu yükselişin daha başlangıç olduğunu ima eden bir açıklamada bulundu.

Kurumlar Bitcoin alımlarına yüklendi 

Bitcoin fiyatının 2020 yılında yaşadığı yükselişin arkasındaki en büyük sebebin kurumsal yatırımcılar olduğu iddia ediliyor. MicroStrategy ile başlayan kurumsal alım sigorta devi MassMutual, ABD’nin devasa fonu Guggenheim ve son olarak SkyBridge Capital ile devam etti. Söz konusu şirketlerin BTC alımlarını şeffaf bir şekilde paylaşanlar olduğu bilinirken, bunu açıkça belirtmeyen şirketlerin de olduğu tahmin ediliyor.

Messari araştırmacısı ise 2021 yılına dair “tahminini” Twitter üzerinden paylaştı. Watkins, 2021 yılı itibarıyla kurumların ETH aldığına tanıklık edebileceğimizi düşünüyor. Bitcoin’in değerli olduğunun kabul edilmesinden sonra kurumların diğer kripto paraları değerlendirmeye alacağını düşündüğünü belirten Watkins, BTC’den ETH’ye geçişin ise kolay olduğunu vurguladı.

Sıra Ethereum’un mu? 

Watkins açıklamasının devamında ise CME tarafından açıklanan ETH vadelilerine dikkat çekti. ABD’nin en büyük türev ürün borsalarından olan CME, kısa süre önce ETH vadeli işlem sözleşmelerini piyasaya sunacağını belirtti. CME’nin 2017 yılında BTC için benzer bir müjde vermesinin devamında fiyat tüm zamanların rekorunu kırmıştı.

Watkins, “talep olmasaydı CME böyle bir ETH ürününü piyasaya sürmezdi” iddiası ile bu düşüncesinin arkasındaki gerekçeyi ortaya koydu. Tabii ki buna ek olarak Ethereum 2.0 ile gelecek olan değişimlerin Ethereum ekosistemini büyük ölçüde geliştirmesi bekleniyor.

Tobby Kitty tarafından derlenen “EIP 1559 Nedir?” yazısı bile tek başına ETH ekosisteminde nasıl değişimler yaşanacağının bir fragmanı olarak ele alınabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!