Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Metaverse’de Ürün Tanıtım Furyası: Nissan, Duracell

Global pil üreticisi Duracell ve Japon otomotiv devi Nissan, yeni ürünlerini metaverse dünyasında tanıttı.

Hem dünyada hem de Türkiye’de olmak üzere bir çok marka metaverse’e ilgi gösteriyor. Metaverse dünyasında sanal yapılarını inşa ederek yer alan şirketler ayrıca yeni ürünlerinin tanıtımını metaverse’de gerçekleştiriyor.

Nissan ve Duracell geçtiğimiz günlerde yeni ürünlerini metaverse’de tanıtarak bu furyaya katıldı.

Nissan

Japon otomotiv devi Nissan, tamamen elektrikli yeni mini aracı Sakura‘yı şirketin Yokohama bulunan genel merkezindeki fiziksel açılısın ardından ayrıca metaverse’de gerçekleştirdiği etkinlikle tanıttı.

Metaverse deneyimini açılış ile sınırlı bırakmayan Nissan, müşterilerle dijital olarak iletişim kurmak için daha fazla fırsat yaratmak amacıyla Sakura‘yı, turların ve mini sunumların yapılacağı VR Nissan Crossing‘de sergiliyor.

Nissan, Tokyo’daki marka deneyimi galerisinin metaverse versiyonu olan VR Nissan Crossing‘i geçtiğimiz yıl açmıştı.

Duracell

Son dönemde iş dünyasının gündemini saran sürdürülebilirlik ve metaverse kavramları enerji sektöründe de bir araya geldi. Global pil üreticisi Duracell, hem kullanıldığı cihazların performansını artıran hem de doğa dostu olan yeni ürünü Duracell Optimum’u metaverse evreninde gerçekleştirdiği bir etkinlikle tanıttı.

Global pil markası, çevre dostu ürününü metaverse'te tanıttı

Duracell Türkiye Genel Müdürü Kerem Sinanoğlu konuya ilişkin açıklamasında;

Laboratuvarlarımızda uzun süren Ar-Ge çalışmalarının ardından geliştirilen ve teknik özellikleriyle tüketicilere katma değer sunan çevre dostu Duracell Optimum’u metaverse’te gerçekleştirdiğimiz etkinlikle tanıttık. Lansmanımıza farklı sektörden birçok iş insanı katılırken, biz de ürünümüzün günümüz cihazlarında 30 kata kadar uzun ömür ve güçlü performans yaratacağını paylaşma imkanı bulduk.

ifadelerine yer verdi.

Türk şirketlerinin metaverse’e ilgisi

Dünya ilaç sektöründe ilkleri gerçekleştiren Türk ilaç şirketi Abdi İbrahim, geçtiğimiz günlerde bir ilke daha imza atarak Decentraland (MANA) metaverse’ünde kendi yapısıyla yerini almıştı.

 

Türkiye’nin en büyük havayolu şirketlerinden biri olan Pegasus da 24 Mayıs Pazartesi günü Decentraland’den arsa satın aldığını ve metaverse dünyasına adım attığını duyurmuştu

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!