Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Microsoft CEO’su Swift’e Meydan Okudu

Microsoft CEO’su Bankalar Arası Mesajlaşma Servisi Swift’e Meydan Okudu

Teknoloji şirketi Microsoft‘un CEO‘su Satya Nadella, bankalararası mesajlaşma servisi Swift‘e Blockchain teknolojisinin ‘yararlı’ uygulamalarını geliştirmesi için meydan okudu.

Nadella bu gözdağını, Swift’in ev sahipliği yaptığı üç gün süren Sibos 2017, yıllık finansal konferansının son gününde verdi.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=cSVwKZsSWzw

Sahnede Swift CEO‘su Gottfried Leibbrandt tarafından, Blockchain teknolojisinin, kendi yüksek şöhretini doğrulayacak bir ilerleme kaydedip kaydetmeyeceği ile ilgili kişisel görüşü sorulduğunda ise Nadella, şöyle cevap verdi:

”Ortada kaydedilen somut bir ilerleme var. Ancak, bana göre bunun gerçekten yararlı olacak şeylere dönüştürülmesi sizin elinizde.”

Nadella İle Yapılan Görüşmeden Önemli Noktalar

Leibbrandt’la yaptığı soru-cevap sırasında Nadella, Microsoft’un Blockchain teknolojisini içine alan aktivitelerinden de ayrıca bahsetti. Nadella, teknolojinin benimsenmesini ve ilerlemesini desteklemek için bir araç olan Microsoft Azure Blockchain Konseyi‘nin lansmanını bu konuyla ilgili bir örnek olarak gösterdi.

Nadella bununla birlikte, kullanıcıları tarafından güvenilen ve çeşitli kuruluşların işbirliği yapabileceği dağıtılmış bir veritabanının ortaya çıkışını görme hayallerini yerine getirmek için Blockchain teknolojisini kurduğu Mictosoft’ta, programcı olarak çalıştığı günleri de anlattı.

”En azından bu sektörde bulunduğum zamandan beri, her zaman birçok kuruluşun işbirliği yapmasını sağlayan ve bunu uygulayan güven unsuruna sahip dağıtılmış bir veri tabanı aradık.”

Swift’in Blockchain Planlamaları

Bu süre içinde, birçok uzman tarafından ortaya atılan Blockchain’in, Swift’in servislerini işe yaramaz hale getirebileceği iddialarına rağmen Swift, bu teknoloji üzerinde kendi araştırma ve geliştirme (R&D) projelerini ilerletiyordu. Swift’in platformu şimdiden dünya genelindeki 11.000 bankaya bağlandı.

Microsoft’un Blockchain İle İlgili Girişimleri

Nadella’nın yönetiminde Microsoft, İsrail‘deki büyük bankalardan biri ile ortaklık, Brezilya Bakanlığı ile işbirliği içinde kimlik uygulaması ve Blockchain tabanlı işletmeler için Coco sistemi de dahil olmak üzere Blockchain tarafından güçlendirilmiş çeşitli projeler ve pilot testlerini geliştirmeye de aktif bir şekilde dahil olmuştur.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment