Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarder Elon Musk Dogecoin (DOGE) Desteğini Yineledi: Bitcoin’den (BTC) daha kullanışlı

Tesla CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir podcast yayınında Dogecoin destekçisi olduğunu yineleyen açıklamalarda bulundu.

Dünyanın en zengin iş insanı olarak tanınan Elon Musk, geçtiğimiz günlerde katıldığı “Full Send” adlı podcast yayınında Dogecoin hayranlığını bir kez daha dile getirdi. Yayın sunucusu tarafından kripto paralar hakkında yöneltilen bir soruya yanıt olarak “Açıkçası esas olarak Dogecoin’i destekliyorum” ifadelerine yer verdi. Yayının devamında Dogecoin’i destekleme sebebi olarak “çünkü mem ve köpekleri temsil ediyor” açıklamalarında bulunan Musk, neredeyse kripto para camiasını tiye alan bir tavır sergiledi.

Dogecoin hayranlığıyla bilinen ünlü milyarder, Doge’un komik bir “şaka para birimi” olarak tasarlanmasına rağmen faydalarının olduğunu iddia ediyor. Musk’a göre Dogecoin işlem hızı ve maliyeti açısından Bitcoin‘den daha kullanışlı bir altyapı sunuyor.

Musk, tüm bu iddialarının yanı sıra geçtiğimiz senenin haziran ayında katıldığı bir televizyon şovunda, “Dogecoin bir ponzi şemasıdır” ifadelerinde bulunmuş ve bu ifadeleri yüzünden davalık olmuştu.

Elon Musk tarafından yapılan bu açıklamalardan sonra Dogecoin üzerinde pozitif yönlü hareketlilikler yaşandı. Yazının kaleme alındığı esnada 0,06959 dolar seviyelerinden işlem gören Doge, günlük olarak bakıldığında %4‘lük bir yükseliş performansı sergilemiş olarak görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!