Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyon Dolarları Kaçıran Bitcoin Yatırımcıları

Laszlo Hanyecz adlı bir bitcoin kullanıcısı 22 Mayıs 2010 tarihinde 2 tane pizza almak için 10 bin tane bitcoin harcadı. O dönemde 30 dolar eden bu bitcoin’ler günümüzde yüz milyonlarca dolar ediyor. Hanyecz’e pahalıya patlayan bu ünlü alışveriş, kripto para camiasında “pizza hikayesi” olarak tanınıyor. Bitcoin fiyatının yükselişe geçmesiyle geçmişte yaptıkları işlemleri anımsayan bazı bitcoin yatırımcıları, kendi pizza hikayelerini anlattılar. 

Küçüğünden büyüğüne; birçok eski bitcoin yatırımcısının kendine has bir pizza hikayesi var. Bitcoin’lerini motosiklet, kira, teleskop, yiyecek gibi birçok şeye harcayarak pişmanlık duyanların sayısı hiç de az değil. Bu kişilerin üzgün olma sebebi ise harcadıkları BTC’lerin şimdi çok daha değerli hale gelmiş olması. Peki Hanyecz gibi pizza hikayesi yaşayan isimler kimler mi dersiniz? Gelin birlikte bakalım.

Kahve aldım, tadı güzel bile değildi

Kripto para yazarı Andreas M. Antonopoulos, 2012 yılında 5 BTC karşılığında kahve aldığını açıkladı. Antonopoulos, “Kahvenin tadı güzel bile değildi” dedi. Ardından pizza gününe atıfta bulunarak “Bitcoin’i olan herkesin buna benzer bir harcaması mutlaka olmuştur.” yorumunda bulundu. Antonopoulos’un bu paylaşımının altına gelen yorumlar ise bunu destekler nitelikte görünüyor.

Digital Currency Group CEO’su Barry Silbert, Andreas Antonopoulos’un açıklamasının ardından “Ben de çocuğuma Bitcoin ile bebek bezi almıştım, şimdi muhtemelen okul masraflarına eş değerdedir.” dedi. Bu yorumla birlikte diğer kullanıcılar da BTC ile aldıkları şeyleri bir bir söyledi: laptop, kahve, çorap, pizza, güneş gözlüğü… Bir kullanıcı ise “Bu konu hakkında konuşmayalım.” diyerek pişmanlık duyduğunu ima etti.

Uzay yolculuğu için Bitcoin’ini harcadı

Tyler Winklevoss da pizza hikayesi olan ünlü isimler arasında. Gemini’nin kurucusu Winklevoss, 2014 yılında Virgin Galactic şirketinden uzay yolculuğu için BTC karşılığında bilet almış olduğunu söyledi. Reuters’a göre, uzay biletinin o dönemdeki ücreti 250 bin dolar. Winklevoss’un bu bilet için 312.5 adet bitcoin ödediği varsayılabilir.

BTC’nin o zamanki değerinin 800 dolar olduğunu dile getiren Winklevoss, “Bir daha asla böyle bir hataya düşmem.” dedi. Bitcoin fiyatı o dönemden bu yana yüzde 4 bin 900 yükseldi.

BTC ile kira ödedi

Scalar Capital kurucu ortağı ve eski Coinbase çalışanı Linda Xie, Bitcoin ile yapmış olduğu ve pişmanlık duyduğu bir ödemeyi dile getirdi. Xie, oda arkadaşına kira bedeli olarak 2 BTC ödediğini söyledi. Xie’nin bu açıklamasının ardından ise Bitcoin ile ödeme yaptığı arkadaşından mesaj geldi.

Mesajda, eski oda arkadaşının 2 BTC’yi sakladığı ve okul için bir kısmını harcadığı görülüyor. Arkadaşı, aynı zamanda kripto paralarla kendisini tanıştırdığı için Linda’ya teşekkür de etti.

Linda Xie’nin eski oda arkadaşından gelen mesaj. Kaynak

14.5 BTC ile Harley Davidson motosikleti aldı

Master Ventures CEO’su Kyle Chassé de Laszlo Hanyecz’in pizza hikayesine benzer bir durum yaşadı. Chassé, 2015 yılında 2012 model Harley Davidson motosikleti için 14.5 Bitcoin ödediğini açıkladı. “Bu motosiklet şu anda 500 bin dolar ediyor.” diyen CEO, bu olayın da kendisi için bir pizza hikayesi olduğunu söyledi.

1700 Bitcoin sattı

Yazılım uzmanı Greg Schoen de 2011 yılında paylaştığı bir gönderiyle gündeme geldi. Schoen, 17 Mayıs 2011 tarihli paylaşımında “Keşke 0.06 dolardan aldığım Bitcoin’leri 0.30 dolardan satmasaydım. Şimdi tanesi 8 dolar oldu.” ifadelerini kullandı.

Greg, bu tweeti atmasının üstünden altı yıl geçince yine bu hatasına bir gönderme yaptı ve “Keşke geçmişteki halime bir mesaj iletebilseydimdedi. Bu olay, yakın zamanda bitcoin.org sitesinin resmi Twitter hesabında da konuşuldu. Greg, “Neden sürekli bildirim geldiğini şimdi anladım.” diyerek sosyal medyadan gelen tepkilere cevap verdi.

Schoen’in Twitter’da yazdıklarına göre kendisi artık Bitcoin sahibi değil ancak altcoinleri bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!