Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Moskova Borsası ICO Yürütmek İsteyenlere Özel Altyapı Oluşturuyor

Moskova Borsası (MOEX) şirketlerin ICO yürütmesine olanak tanıyacak bir altyapı oluşturma hazırlıklarına başladı. Reuters tarafından yapılan habere göre MOEX’in hedefi altyapıyı bu yıl içerisinde tamamlamak.

Bazı kaynaklara göre MOEX, şirketlerin ICO yürütmelerine ve token satış verilerini yayınlamalarına imkan tanıyacak basit bir altyapı geliştirmeye çalışıyor. Moskova Borsası’nın CEO’su olan Alexander Afanasiyev’e göre borsa üzerinde herhangi bir token desteklenmeyecek ancak token üreticilerinin sorumlulukları hakkında uyarılarda bulunan bilgiler yer alacak. Borsada ayrıca belli başlı tokenların ve ICO’ların tanımları yapılacak ve yatırımcılara kolaylık sağlanacak. Afanasiyev:

“Şu anda bu olaya itibari para gözüyle bakıyoruz çünkü kripto paralar henüz yasal olarak korunan birer varlık konumunda değiller. Olur da bu sıfatı alabilirlerse onları da sistemimize ekleyeceğiz.”

Borsa aynı zamanda ICO’lar için vadeli işlem sözleşmeleri oluşturmayı da düşünüyor ancak bunun için öncelikle müşteri talebini göz önüne alacak. Afanasiyev borsanın şu anda piyasadaki potansiyel müşteri talebini araştırdığını, müşterilerin özellikle hangi türdeki ürünlerle ilgilendiklerini incelediğini söyledi.

Moskova Borsası şu anda Rusya merkezli finansal araçlar için ana likidite ve fiyat keşif merkezi durumunda. Borsada hisse senedi, tahvil, türev, döviz, para piyasası araçları, emtia üzerinden ticaret yapılabiliyor ve borsanın toplam ticaret hacmi yaklaşık 1.1 trilyon dolar civarında.

Rus Devlet Duma’sı Mayıs ayında kripto para sektörünün yasal olarak düzenlenmesini sağlayacak yeni yasaların meclise sunulmalarına onay vermişti. Söz konusu yasalar kripto paraları ve tokenları birer mülk olarak sınıflandırıyor ve kripto para ve Blockchain sektörlerine ancak belli koşullar sağlandığında giriş yapılabileceğini belirtiyor.

Rusya’nın en büyük bankalarından olan Sberbank’ın yatırım bankacılığı için oluşturduğu Sberbank CIB kolu, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada ülkenin ilk resmi ICO’sunu yürütmeyi planladığını duyurmuştu. Proje hala tam olarak kesin değil ancak projenin kesinleşmesi durumunda ICO’nun bu yaz sonunda başlatılacağı konuşuluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment