Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mt. Gox’un Bitcoin Cüzdanından 600 BTC Çıktı

Uğradığı hack saldırısı nedeniyle 850 bin Bitcoin (BTC) kaybeden Mt. Gox borsasındaki bir cüzdandan 600 BTC transfer edildiği ortaya çıktı. Bildirimi yapan Whale Alert, aktarılan BTC değerinin 13 milyon doların üzerinde olduğunu gösterdi. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Kurulduğunda dünyadaki Bitcoin (BTC) ve kripto para işlemlerinin büyük bir kısmının gerçekleştirildiği borsa Mt. Gox, 2014 yılında uğradığı hack saldırısında 850 bin BTC kaybettiğini açıklayarak iflas etti. Borsadan alacağı olan kullanıcılar ise verilecek olan 150 bin BTC’nin dağıtılmasını bekliyor. Bu süreç devam ederken de Whale Alert, Twitter’da bir Mt. Gox soğuk cüzdanından bilinmeyen bir cüzdana 600 Bitcoin gönderildiğini duyurdu.

Bununla birlikte, henüz bir resmi açıklama olmadığını ve Whale Alert’in geçmişte Mt. Gox cüzdanı ile ilgili yanlış bir alarm verdiğini hatırlatmak gerek.

bitcoin-btc
Mt Gox cüzdanından gerçekleştiği ifade dilen transfer işleminin detayları. Kaynak

Twitter’da konuyla ilgili yorum yapan Hsaka isimli bir Bitcoin yatırımcısı, Whale Alert’in duyurusunun büyük ihtimalle hatalı olduğunu söyledi. Buna ek olarak CryptoQuant adlı araştırma kuruluşu, Whale Alert’ün Mt. Gox olarak adlandırdığı adresin hatalı olduğunu; bunun F2Pool’a ait bir adres olduğunu öne sürdü.

FXStreet’te konuyla ilgili paylaşılan haberde, her ne kadar söz konusu transfer işlemi büyük olmasa da Mt. Gox borsasının halihazırda kalan 150 bin BTC’yi dağıtmaya başlamış olabileceği endişelerini yükselttiği ifade edildi.

Mt. Gox tazminat olarak 150 bin BTC ödeyecek

2014 yılında hack saldırısına uğrayarak 850 bin Bitcoin kaybeden Mt. Gox borsasına kullanıcılar dava açtı ve borsanın kullanıcılara 150 bin BTC tazminat ödemesine karar verildi. Tokyo mahkemesine ödeme planını sunan borsa avukatı, Mt. Gox temsilcilerinin ödemeyle ilgili detayları açıklayacağı belirtti. Ödeme planı 15 Aralık 2020 tarihinde teslim edilmiş olsa da henüz borsadan tazminatla ilgili bir hamle gelmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!