Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiliz Bankası Kripto Para Kabul Eden İşletmelere Hizmet Vermeyecek

Birleşik Krallık’taki NatWest, barındırdığı “yüksek risk” sebebiyle Bitcoin gibi kripto paralarla işlem yapan işletmelere bankacılık hizmeti vermeyeceğini açıkladı.

NatWest’in yönetim kurulunda yer alan ve risk komitesini yöneten Morten Friis, kripto paralara “temkinli bir şekilde yaklaştıklarını” söyledi. Banka, kripto para konusunda ülkenin regülatörü olan Finansal Davranış Kurumunun (FCA) açıklamalarını takip edecek.

FCA, kripto para yatırımı yapanların paralarının “tamamını kaybetmeyi göze alması gerektiğini” belirtmişti.

Bitcoin gibi kripto paralar için “yüksek risk” yorumu

The Guardian haberine göre Friis, çarşamba günkü açıklamalarında “Büyük ölçüde kripto para odaklı işletmelerin sahipleriyle işlem yapmak, onlara hizmet sunmak gibi bir niyetimiz yok.” dedi.

Birleşik Krallık’ın en büyük bankalarından biri olan NatWest, bünyesinde İskoçya Kraliyet Bankasını da barındıran NatWest Group çatısında faaliyet gösteriyor.

Yönetim kurulu üyesi, “Kripto paraların yüksek düzeyde riskli olduğunu düşünüyor ve bu nedenle temkinli yaklaşıyoruz. Kripto para regülasyonları, gelişim aşamasında ve elbette bu gelişmelere göre hareket edeceğiz.” dedi.

Ülkedeki bir diğer banka olan HSBC, yakın zamanda Bitcoin’e yatırım yaptığı gerekçesiyle bazı müşterilerinin MicroStrategy’ye yatırım yapmasını durdurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!