Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’de 650 Banka Müşterilerine Bitcoin Hizmeti Sunabilecek

Ödeme teknolojileri şirketi NCR ve kripto para yönetim şirketi NYDIG arasında yapılan iş birliği sayesinde Amerika Birleşik Devletleri’ndeki 650 banka, kendi aralarındaki toplam 24 milyon müşteriye Bitcoin (BTC) alma hizmeti sunabilecek.

Forbes tarafından çarşamba günü aktarılanlara göre NCR, NYDIG ve bunlara ek olarak First Citizens Bank, Bay Federal Credit Union gibi banka ve kredi birliklerinin ortaklığı sayesinde banka müşterilerine mobil uygulama aracılığıyla kripto para ticareti yapma imkanı sunulabilecek.

Kolayca kripto para hizmeti verilebilecek

Ortaklığın ilk aşamasında, NCR’nin müşterileri mobil uygulama aracılığıyla Bitcoin ve diğer kripto paraları alıp/satabilecek ve bunlar, halihazırda değeri 6 milyar doları aşan varlık için saklama hizmeti sunan NYDIG tarafından bir soğuk cüzdanda saklanacak.

Bankalar bu sayede kendileri kripto para almadan ve bunun için gerekli yasal süreçlere girmeden, müşterilerine kripto para alma fırsatı tanıyabilecek.

Müşterilerin Bitcoin alım talepleri, birkaç farklı OTC masası ile borsası üzerinden karşılanacak. NYDIG, sunduğu bu hizmet karşılığında bankalardan kullanıcı başına, aylık olarak komisyon alacak.

Paranın borsalara kaydığını gördüler

1884 yılında National Cash Register ismi altında kurulan ve 160 ülkede faaliyet gösteren NCR Corporation, ürettiği ATM ve PoS cihazları ile 180.000’den fazla restorana hizmet veriyor.

NCR ile NYDIG arasındaki anlaşma, insanlara kripto para borsası olmadan da kripto para alabilme imkanı sunacak. NYDIG’in başkanı Yan Zhao, “Bu bankaların çoğu […], mevduat sahiplerinin paralarını bankadan çekip, Coinbase gibi kripto para borsalarına aktardığını gördü.” dedi.

NCR’nin dijital bankacılık başkanı Douglas Brown, ilerleyen zamanlarda NCR’nin kendi saklama hizmetini sunmaya başlayabileceğini açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!