Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York’taki Yeni Soruşturma Hakkında Kripto Borsaları Ne Düşünüyor?

Geçtiğimiz günlerde New York Başsavcılığı tarafından bazı kripto borsaları hakkında soruşturma başlatılmıştı. Bu soruşturmanın amacı bu borsaların işleyiş, kuruluş, verdiği hizmetler, gizlilik politikaları ve buna benzer özellikleri açısından incelenmesini sağlamaktı.

Peki bu konu hakkında kripto para borsaları ne düşünüyor?

Bugün adı geçen bazı startup şirketleri, New York Başsavcılığı tarafından kripto para borsaları hakkında başlatılan bu tahkikatı içtenlikle karşıladı. Dün yayınladığımız haberde de görebileceğiniz üzere, New York Başsavcılığı ofisinden Eric Schneiderman, 13 kripto para borsası hakkında soruşturma başlattı. Bu borsaların isimleri ise şu şekilde: Coinbase’den GDAX, Gemini, bitFlyer USA, Bitfinex, Bitstamp USA, Kraken, Bittrex, Poloniex, Binance, Tidex.com, Gate.io, itBit and Huobi.Pro. 

Schneiderman’ın ofisi borsalara içerisinde operasyonları, diğer finansal kuruluşlarla ilişkileri, bot kullanımı, çıkar çatışmaları, kesintiler ve diğer kilit konular hakkında detaylı bir soru çizelgesinin de yer aldığı bir mektup gönderdi.

Yerel haber kaynakları bahsi geçen 13 kripto para borsası ile hemen iletişime geçti ve yayın saatine göre 5 tanesinden cevap alabildi, Gemini, Bittrex, Poloniex, bitFlyer ve Bitfinex. Coinbase’den o esnada yorum alınamadı ve diğer borsalar da henüz bir cevap vermedi.

Gemini CEO’su Tyler Winklevoss yaptığı açıklamada şirketinin ilgili Başsavcılık tahkikatını ”alkışladığını” ve ”gönderilen soru çizelgesine cevaplarımızı anında verdik hatta buna ek olarak bu işbirliğini arttırmak da planlarımız dahilinde” yorumunu dinleyenlerle paylaştı.

Bittrex yetkilisi de buna benzer bir açıklama paylaşarakaçıklamasına şu eklemeleri yaptı:

”Borsamız bu kendini ispat etme fırsatını olumlu karşıladı. New York başsavcılığı yetkilisi Schneiderman ile bütün bu kripto para ticareti platformlarının şeffaflığı, güvenilirliği ve güvenliği konusunda ortak hedefimize doğru çalışmayı dört gözle bekliyoruz.”

Poloniex’in ana kurumu Circle’ın pazarlama bölümünün başkan yardımcısı olan Josh Hawking ise şu demeci paylaştı:

”Bu alandaki şeffaflığı ve güvenilirliği arttırmaya yönelik bütün girişimlere iyi gözle bakmaktayız ve New York Başsavcılığı Ofisi ile çalışmak için sabırsızlanıyoruz. Kripto para yatırımcılarını ve tüketicilerini korumak Circle’ın her zaman ilk önceliği olmuştur.”

BitFlyer USA ise, uyumlu bir yolu seçerek, şeffaflık hakkındaki önceki yorumları tekrar etti ve şunları belirtti:

”Bu endüstri için şeffaflık hayati bir öneme sahip. Başsavcılıktan gönderilen mektup elimize ulaştı ve ABD kripto para borsamız hakkında sorulan soruları değerlendirmekteyiz.”

Bitfinex’in iletişim müdürü Kasper Rasmussen ise daha uzun ve detaylı bir yorumda bulunarak şunların altını çizdi:

”Bitfinex, New York Başsavcılığı tarafından başlatılan, operasyonlarımız, hizmetlerimiz ve genel kullanıcı korumamız hakkındaki soruşturmanın farkında. Bitfinex kendisini, dünya çapında bütün yetkililerle uyuma ve antlaşmaya adamış bir şirket olarak tanıtmaktadır ki zaten bu sebeple bu tahkikat hakkında cevaplarımızı iletmeyi iple çekiyoruz.”

Soruşturmanın etkileri hakkında ek bir yorum için Schneiderman’ın ofisi ile iletişime geçildiğinde basın sözcüsü şu yorumlarda bulundu:

”Bu sürecin sonunda amaçladığımız hedef kripto para piyasaları hakkında en çok eksikliği hissedilen şeffaflığın ve güvenilirliğin arttırılması olduğu için, sürecin sonunda bütün verileri halk ile paylaşmayı planlamaktayız.”

Bahsi geçen kripto para borsalarına olası bir yasal hamle olup olmayacağı konusunda da ”yorum yapmayı” reddetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment