Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vietnam Sanayi Ve Ticaret Bakanlığı, Kripto Paraların E-Ticaret Kullanımını Yasaklıyor

13 Nisan’da ilgili kurumlara gönderilen bir belgeye göre, Hanoi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, şehirdeki e-ticaret işlemlerine dahil olan kurum ve kişilerin Bitcoin ve diğer kripto para birimleri kullanarak işlemlerini online olarak yapmasını yasaklıyor.

Belgede yer alanlara göre, hükumet nakit-içermeyen ödeme yöntemleri hakkında bir karar verdi ve ”Bitcoin yada benzeri kripto para birimlerini çıkarma, tedarik etme ve kullanma Vietnam sınırları içerisinde yasaklanmıştır” açıklamasının altını çizdi. Bunu ihlal edenlere ise ”150 milyon VND (6.608 dolar) ile 200 milyon VND (8.810 dolar) arasında bireysel ve kurumsal ceza” verilmesi planlanıyor. Buna ek olarak, 2018 Ocak ayı itibariyle, kripto para kullanmak veya piyasaya sürmek ”cezai kovuşturmaya tabi tutulabilir” açıklaması da kamuoyu ile paylaşıldı.

Vietnam’daki bu kripto para karşıtı hareket geçen hafta Başbakan Nguyen Xuan Phuc’un hükumet ve finansal kurumların kripto para ile bağlantılı bütün aktivitelerin ‘ümüğünü sıkma’ talimatı üzerine arttı.

Bu emir, -kesinleştiği taktirde- belki de tarihteki en büyük kripto para dolandırıcılığı olarak nitelendirilen 32.000 yatırımcının iki ICO aracılığıyla 658 milyon dolar civarında dolandırılması olayının hemen ardından geldi. Polis şu anda olayı araştırmakta.

Sebebi hala bilinmeyen ödeme yöntemi olarak kripto para kullanımına ilişkin bir yasaklama ise 2017 yılından beri Vietnam’da adından söz ettirmekte. Ancak, Adalet Bakanlığı, Başbakanın emirleri üzerine şu günlerde daha çetin ve detaylı bir yasal düzenlemeyi yürürlüğe koymayı planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment