Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York’tan Stablecoin Hamlesi: Bu Tarz Ödemeler Yapılabilir!

New York milletvekili Latrice Walker, itibari para destekli stablecoinlerin kefalet ödemesinde kullanılabilmesini sağlayan bir yasa tasarısını sundu.

Latrice Walker 10 Mayıs tarihinde meclise sunduğu yasa tasarısı kapsamında, itibari paralar tarafından desteklenen stablecoinlerin kefalet ödemelerinde kullanılabilmesini önerdi.

Demokrat Parti üyesi Walker’ın yasa tasarısının onaylanması durumunda vatandaşların nakit, sigorta bonosu, kredi kartı gibi ödeme yöntemlerine ek olarak stablecoinleri de kullanabilecekleri belirtildi.

Öte yandan hangi stablecoinlerin tasarı kapsamında kefalet ödemesinde kullanılabileceğine veya kullanılamayacağına kesin olarak yer verilmediği ve tasarının kabul durumuna dair herhangi bir bilgi bulunmadığı bildirildi.

Yakın zamanda ABD’li siyasi ve bürokratik aktörlerden kripto para sektörüne dair pek çok yasa tasarısı sunuldu. New York başsavcısı Letitia James tarafından başsavcılık adına verilen yasa tasarısında, savcılığa kripto para borsaları üzerinde daha fazla yetki verilmesine dair talepte bulunulmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!