Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nexo’dan Rakibi Vauld’a Potansiyel Bir Satın Alma Anlaşması İçin Yeni Teklif

Kripto kredi platformu Nexo, rakibi Vauld’un aralarındaki anlaşma sürecinin feshedildiğini bildirmesinin ardından yeni bir teklif daha yaptı.

Kripto para sektöründe yaşanan ayı piyasasında ciddi likidite krizleriyle boğuşan Vauld kısa bir süre önce alacaklılara yaptığı açıklamada, rakibi Nexo ile temmuz ayında başlatılan satın alma görüşmelerinde anlaşmanın sağlanamadığını ve feshedildiğini bildirirken Nexo cephesinden yeni bir teklif daha geldi.

Vauld CEO’su Darshan Bathija tarafından 26 Aralık tarihinde yapılan bir açıklamada, Nexo ve Vauld arasındaki devam eden bir satın alma anlaşmasının sürecinin yaklaşık altı ay süren ikili diyaloğun ardından suya düştüğü ifade edildi. Konuyla ilgili doğrudan bilgi sahibi bir kaynağa göre CEO tarafından şirketin alacaklılarına gönderilen yakın tarihli bir e-postada, “Nexo ile görüşmelerimiz ne yazık ki sonuç vermedi” ifadeleri kullanıldı.

Fakat bu açıklamanın ardından kısa bir süre sonra Nexo cephesinden alacaklılara yeni bir mektup gönderildi ve Vauld ile anlaşma girişiminden vazgeçilmediği belirtildi. Nexo bu doğrultuda nihai teklifi halka açık bir şekilde paylaştı.

Nexo’nun görüşmeleri sonlandırmadan önce Vauld’a potansiyel anlaşma koşullarını iki kez sunduğu ancak Vauld ve alacaklılarının bu şartlardan memnun kalmadığı öne sürüldü. CEO Bathija konu hakkındaki düşüncelerini şu ifadelerle paylaştı:

Nexo’nun revize edilmiş teklifi, alacaklılara erken çıkış seçeneğine izin vermiyor. Alacaklılarla yaptığımız görüşmelere dayanarak, erken çıkış seçeneğinin önerilen herhangi bir yeniden yapılandırmanın başarısı için hayati önem taşıdığını kendilerine açıklamıştık.

Vauld tarafından açıkça belirtilen bu memnuniyetsizliği ardından Nexo’nun sunduğu nihai teklifte, para çekme işlemleriyle ilgili kritik değişiklikler yer aldı. Bir önceki teklifte, para çekme işlemleri için alacaklılardan talep edilen hesap bakiyesinin en az 2 katı işlem cirosu şartı bulunurken yeni teklifte minimum ciro şartı kaldırıldı.

Nexo kurucu ortağı Antoni Trenchev The Block’a yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Vauld müşterilerinin fornlarına ulaşma olasılığını artırmak için , birkaç değişiklik yaptık. Örneğin, Nexo’nun platformunda işlem yapmak için mutlak anlamda minimum hacim sınırlamasını kaldırdık.

Ayrıca bir önceki teklifte Vauld alacaklılarının toplam hesap bakiyesinin en az %20‘sini Nexo’nun yerel token’ına dönüştürerek en az 12 ay boyunca minimum 1.000 dolar tutarında sabit getirili bir hesaba kilitlemeleri gerekiyordu. Son teklifte ise bu zorunluluk da kaldırıldı.

Yapılan açıklamada, bir önceki teklifte anlaşma sağlanamamasının birkaç nedeni olduğu belirtildi. Bunlar arasında Vauld’un 46 milyon dolar değerindeki varlığına Hintli yetkililer tarafından bloke koyması, Terra (LUNA) çöküşünden önemli bir miktar zarar etmesi ve iflas eden FTX‘te 10 milyon dolar kaybetmesi yer aldı.

Singapur mahkemesinden 3 aylık moratoryum hakkı kazanan Vauld’un, içinde bulunduğu durumu çözebilmek için 20 Ocak’a kadar süresi bulunuyor. Şirket, gerekli şartlar sağlaması durumunda bu sürenin uzatılmasını talep edebilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!