Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nvidia CEO’su Kripto Paraların “Bir Yere Gitmediklerini” Söyledi

“Kripto para gerçek bir şey… bir yere gittiği yok.”

Diyor ekran kartı üreticisi Nvidia‘nın baş yöneticisi. Yönetici Jen-Hsun Huang iki gün önce Nvidia’nın 2017 yılının son çeyreğindeki sonuçlarını açıkladı ve açıklamada kripto paralara da yer verdi. Şirket, kripto para madencilerinin ekran kartlarına gösterdiği ilginin beklenenden fazla olduğunu ancak yine de bu piyasanın hala daha küçük olduğunu söyledi.

Huang verdiği röportaj sırasında “kripto paralar hakkında belli ki epey konuşuluyor” dedi. Nvidia’nın ürettiği ekran kartlarına pek çok ilgi geldiği doğru. Şirketin de açıkladığı gibi kripto para madencilerinden gelen ilgi beklentileri aşmış ki 2017 yılında kripto paraların ne kadar büyüdüklerini düşününce bu pek şaşırtıcı değil. Nvidia CEO’su şöyle söyledi:

“Kripto para geçtiğimiz çeyrekte genel anlamda küçük kalsa da işimizin gerçekten de bir parçasıydı.”

Huang kripto paraların altında yatan teknolojiyi de övdü ve Blockchain teknolojisinin “apaçık gerçek yararları” olduğunu söyledi. Huang kripto paraları en az bir video oyunu kadar gerçek bulduğunu söylüyor. Huang:

“Ve bildiğiniz üzere sanal gerçeklik içerisinde on milyonlarca sanal ürün oluşturulup, paylaşılıp, satılıyor ve insanlar uzayda uzay gemisi yaratıp diğerleriyle savaşmak için binlerce saat harcıyorlar. Yani sanal ürün, sanal dünyalar ve sanal para birimi olguları hepsi birbirine bağlı.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment