Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Dün Gerçekleşen Gecikmelerden Ötürü Kullanıcılarına İndirim Sunuyor

Popüler kripto para birimi borsası Binance bugün sitesinden yaptığı açıklamada dün ciddi gecikmelere neden olan teknik sorunların yapılan bir sistem güncellemesinden dolayı yaşandığını duyurdu.

Şirket yaptığı açıklamada bütün sistemin bizim saatimiz ile 07:00‘de (10 am UTC) eski haline döneceğini açıkladı. 9 Ocak itibari ile ise Binance güncelleme süresince desteklerini eksik etmeyen ve sabırla bekleyen tüm müşterilerine minnettarlıklarını göstermek için 2 hafta boyunca işlem ücretlerinde %70 indirim yapılacağını duyurdu.

Binance kripto para birimleri piyasasındaki bu uluslararası ününü 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde kazanmıştı.

Forbes’un bu zamana kadar ilk kez yapılan kripto zenginleri listesinde, Binance’in CEO’su Changpeng Zhao kripto endüstrisinin en zengin adamlarından biri olarak gösterilmişti. Zhao aynı zamanda endüstri uzmanı olarak çıktığı ünlü medya kanallarında Warren Buffett’ı bile açıkça eleştirmişti.

Ocak ayı itibariyle Binance dünyadaki en büyük ticaret platformu konumundaydı. Hatta bir aralar bir saat içerisinde 240,000 yeni kullanıcı bile alan bu platform devamında yeni üye alımları hakkında kısıtlamalar getirmek zorunda kalmıştı.

Her ne kadar güncelleme sırasında kullanılan kompleks prosedürlerden ötürü bir yavaşlama yaşansa da Zhao sosyal medyadan yapmış olduğu açıklamasında verilerin güvenliğini tehdit eden herhangi bir risk olmadığı konusunda kullanıcılara güvence verdi.Daha sonradan paylaştığı bir tweet’inde:

“Bulut sağlayıcımıza bir DDoS saldırısı yapılmaya çalışıldı fakat sorun hemen çözüldü. Halen bazı etkileri gözükmekte ama onlarda zamanla kaybolacaktır.”

Binance 8 Ocakta yaşanan teknik sorunlar sebebiyle sistemin kapanmasıyla medyada “hacklendi” haberlerinin çıkmasını Blockchain teknolojisinin sunduğu halka açık hesap defteri sayesinde çürütmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment