Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

O Bitcoin’leri Kaybetmeseydi Neredeyse Milyarder Olacaktı

10 yıl önce 600 dolar eden yaklaşık 9 bin Bitcoin’ini yanlışlıkla kaybeden yatırımcı BitcoinTalk sitesinde konuştu. Eğer kaybetmemiş olsaydı koinlerin değeri 105 milyon doları aşacaktı.

Forum sitesinde ismini “Stone Man” olarak açıklayan yatırımcı, 8999 tane Bitcoin’i teknik bir hata sebebiyle nasıl kaybettiğini anlattı. Eğer “Stone Man” hala bu Bitcoin’lere sahip olsaydı, 105 milyon dolar yani 750 milyon Türk lirasını aşacak bir servetin sahibi olacaktı. Bu da onu dolar bazında olmasa da lira bazında neredeyse milyarder yapacaktı.

2010’ların başlarında kapsamlı herhangi bir sistem oluşturulamamıştı; transferi gerçekleştirilen Bitcoin’ler yalnızca bir “wallet.dat” dosyası olarak kaydediliyordu. Stone Man isimli bu yatırımcı o dönemlerde bir borsadan 9000 adet Bitcoin (BTC) aldı. Bu 9000 BTC’yi önce kendi Bitcoin Client’ına aktaran Stone Man, daha sonra 1 tane BTC’yi kendi kişisel cüzdanına gönderdi. Bu işlemi yaptıktan sonra da bilgisayarını kapattı. İşte Stone Man bunu yaptığı anda 8999 tane Bitcoin’i kaybetmiş oldu. Söz konusu Bitcoin Client’ı bilgisayarın kendi sabit diskine kayıtlı olmadığı bilgisayar kapanır kapanmaz bu clienttaki Bitcoinler de kaybolmuş oldu. İçinde 8999 tane Bitcoin barındıran bu adrese şimdi hiç kimse erişemiyor.

İçerisinde yüz milyonlarca liralık BTC barındıran adres, Kaynak

Stone Man bilgisayarını yeniden açtığı zaman kişisel cüzdanını kontrol etti ve hesabında sadece 1 tane Bitcoin olduğunu gördü. Stone Man Bitcoin client’ını herhangi bir işlem onayı almadan kapatmış olmasına, bunu yaptıktan sonra sistemi yedeklemiş olmasına rağmen 8999 tane Bitcoin’i kaybettiğini söylüyor.

“Stone Man” Bitcoinlerini nasıl kaybettiğini anlatıyor. Kaynak

İnsanlar Kayıp Bitcoin’lerin Peşinde

Günümüzde hala kimsenin erişemediği bir adreste bulunan 8999 BTC, koin avcılarının ağzını sulandırmaya devam ediyor. Özellikle bu yıl Nisan ayında bu hesap üzerinde kaynağı belirlenemeyen küçük hareketler görülmesi de ilgiyi artırmışa benziyor.

Yine de bu hareketliliğin bilgisayar korsanları tarafından kullanıcıları potansiyel anonimleştirme saldırılardan biri olması da ihtimaller dahilinde. Korsanlar, rastgele hesaplara bu şekilde küçük miktarlarda BTC yollayarak parayı izleyebilmeyi amaçlıyorlar.

Her koşulda şu an bir yerlerde öylece bekleyen milyon dolarlar değerinde Bitcoin dolu bir hesap bulunuyor ve görünen o ki, bu çoğu insanın hayallerini süsleyen hesaba henüz kimse erişebilmiş değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment