Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ödeme Devi Visa’dan Haberlere Yalanlama: Kripto Para Stratejimiz Değişmedi!

Ödeme devi Visa, Reuters’ın mevcut piyasa koşulları altında şirketlerin yeni kripto para planlarını ertelediğine dair yayınladığı haberin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Visa 28 Şubat tarihinde yaptığı bildiride, kripto para sektöründe yaşanan başarısızlıklara rağmen sektöre dair inançlarının diri olduğunu belirtti. Şirket, kripto para ekosistemine yatırım yapmaya ve teknolojiyi desteklemeye kararlı olduğunu ifade ederken Reuters’ın haberinin gerçekleri yansıtmaktan oldukça uzak olduğunun altını çizdi.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan haberde, Visa ve Mastercard’ın kripto para sektöründe gerçekleşen yüksek profilli başarısızlıklar sonrasında sektörün itibarını yeniden geri kazanana kadar kripto para ekosistemine dair yeni atılımlarını duraklatacağını öne sürülmüştü.

Konu hakkında açıklama yapan Visa, başarısızlıkların planları üzerinde herhangi bir etkisi olmadığını ve şirket olarak kripto para ekosistemi platformlarını ve teknolojilerini geleneksel finansa adapte etmeye devam edeceklerini belirtti. Şirket, yatırımlarına devam etme konusundaki kararlılığını vurguladı.

Visa’nın Kripto Para Birimi Başkanı Cuy Sheffield sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, sektöre hakim belirsizliğe rağmen kamuya açık blockchainlerde faaliyet gösteren itibari para destekli kripto paraların ödeme hizmetleri ekosisteminde önemli bir rol oynayacağına dair inançlarının devam ettiğini belirtti.

Öte yandan Mastercard’ın ise ödeme çözümleri konusunda blockchain teknolojisine güvendiklerini ve bu teknoloji sayesinde daha verimli sistemler oluşturulabileceklerine inandıklarını dile getirerek yeni ortaklıklara açık olduğu iddia edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!