Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal Binance Kullanıcısının Hesabına Bloke Koydu

Binance kripto para borsasında P2P trading yapan bir kullanıcı, PayPal’ın kripto para desteği ile borsada işlem yapmayı denemek istedi ancak tüm parasını kaybetti. Hesabı bloke edilen kullanıcı, içinde bulunduğu zor durumu Reddit kullanıcılarına anlattı.

Bugün bir PayPal kullanıcısından daha bloke haberi geldi. Bu sefer Binance üzerinde PayPal ile işlem yapan bu kullanıcının 10 bin doların üzerindeki parası bloke edilen hesabında kaldı. Kullanıcı, sözlerine şunlarla başladı:

“Hesabım bloke edildi ve 10 bin doların üzerinde kaybettim. 3 ay önce Binance üzerinde P2P trading işlemi yapmayı öğrenmiştim ve denemek istemiştim. Bitcoin’imi sattım ve işlem yapmaya koyuldum. Her şey bir süre iyi gitti, ta ki…”

PayPal ve banka hesabı arasında para transferi yapmış

Intelligent_Budget_5 kullanıcı isimli trader, Binance üzerinde yaptığı işlemlerde PayPal ve banka hesaplarını kullanmış. Onaylanmış olan transfer işlemlerinin belge ve görüntülerini kaydettiğini belirten yatırımcı, yaklaşık 20-30 transfer işlemi gerçekleştirdiğini belirtti. İşlemlerden sonra hesabının bloke edildiğini söyleyen trader, hesap işlemlerine dair elindeki belgeleri PayPal’a gönderdiğini ve hesabının açıldığını söyledi. Birkaç hafta sonra ise yine aynı dertle başbaşa kaldı.

Olayın ardından birkaç hafta sonra yaklaşık 100 para transferi daha gerçekleştirdiğini açıklayan trader, PayPal’dan web sitesi, adres, telefon numarası vb. bazı bilgilerin istendiği bir e-posta aldı ve hesabı tekrar bloke oldu.

PayPal’ın yatırımcıya gönderdiği e-posta

Şirketin gönderdiği e-posta, aşağıdaki cümleyle başlıyor:

“PayPal hesabınızı kapatıyor olduğumuzu üzülerek bildiririz. Bu önlem, bizi olası mali kayıplardan korumak için gereklidir.”

E-postada yatırımcının itiraz hakkı bulunduğu belirtilirken traderın hesabındaki para hareketlerinin denetlenmesi gerektiği ifade edildi. Talebin değerlendirilme ve çözüm süreçlerinin birkaç ayı bulabileceği de ayrıca belirtildi. Ayrıca PayPal, kullanıcının hesabında bulunan bakiyenin sorunsuz bir şekilde tutulacağını da söyledi. Yapılacak incelemeler sonucunda kullanıcının parasının tamamını ya da bir kısmını geri verebileceğini söyleyen şirket, tümüne el koyabileceklerini de belirtti.

binance
Kullanıcının Reddit’te paylaştığı PayPal e-postası.

Başka bir kullanıcının PayPal hesabı da kapatılmıştı

TheCoolDoc isimli Reddit kullanıcısı da 25 Kasım tarihinde PayPal hesabının kapatıldığından bahsetmişti. Trader, işlem değeri 10 bin doları aşan ve sık gerçekleşen para transferleri yaptığı için hesabı kapatılmıştı. Konuyla ilgili olarak PayPal’ın işlem ücreti almaması, bu nedenle de kullanıcının yaptığı işlemlerin platform için maliyetli olmuş olabileceği üzerinde durulmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!