Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Ortağı MoneyGram’den XRP Davası ile İlgili Açıklama Geldi

SEC tarafından lisanssız menkul kıymet (XRP) satışı yapmakla suçlanan Ripple ile ortaklığı bulunan para transfer şirketi MoneyGram, söz konusu dava ile ilgili bir açıklama yaptı. Aktarılanlara göre, şirketin Ripple davası hakkında henüz olumsuz bir tepki vermediği öğrenildi.

Ripple ile uzun süredir ortaklığı bulunan ve bu ortaklıktan olumlu dönüşler alan MoneyGram, lisanssız XRP satışıyla dava açılan şirketle olan anlaşmaları üzerinde herhangi bir olumsuz etki görmediklerini söyledi. CoinDesk’e açıklamada bulunan MoneyGram’in “Gelişmeleri takip edeceğiz.” şeklinde bir ifade kullandığı öğrenildi. Bunun yanında, şirketin konuyla ilgili daha fazla açıklama yapmak istemediği belirtildi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple’a 1.3 milyar dolarlık dava açtı ve şirketi lisanssız XRP satışı yapmakla suçladı. Açıklamaların ardından XRP fiyatı 0.40 doların altına kadar geriledi.

Ripple ve MoneyGram ortaklığı hakkında

Haziran 2019 tarihinde stratejik ortaklık yapan Ripple ve MoneyGram, o tarihten bu yana anlaşmalarını sorunsuz bir şekilde sürdürdü. MoneyGram, yapılan anlaşma gereği Ripple’ın xRapid teknolojisini kullanacağını ve bunun karşılığında 50 milyon dolara kadar ödeme alacağını açıklamıştı. Western Union’dan sonra dünyanın en büyük ikinci para transfer platformu olan MoneyGram, Haziran 2019’dan beri Ripple’ın ODL teknolojisini para transfer işlemlerinde kullanıyor.

Aynı zamanda MoneyGram’ın %10’una sahip olan Ripple, bu yıl içinde MoneyGram hisselerinin üçte birini satmaya karar verdiğini açıkladı. Mart 2021’e kadar işlemlerin tamamlanacağı belirtilirken Ripple’ın kayda değer bir oranında MoneyGram hissesine sahip olacağı da söylendi. Bununla birlikte Ripple, likidite sağlamak ve ODL hizmetini desteklemek adına yıl içinde MoneyGram’e 52 milyon dolar değerinde bir yatırım da yaptı.

Yakın zamanda ise her iki şirket de 18 aydır devam eden ortaklıklarına dair olumlu mesajlar verdi. Ripple CEO’su, konuyla ilgili yaptığı bir açıklamada MoneyGram ile milyarlarca dolar değerinde XRP işlemi gerçekleştirildiğini söyledi ve anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!