Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su Garlinghouse: SEC’nin Kripto Yaptırımları ABD’yi Oyun Dışına İtiyor

Ripple (XRP) CEO’su Brad Garlinghouse, ABD’nin kripto endüstrisine karşı sergilediği sert tutumun sektörü ABD dışındaki bölgelere ittiğini dile getirdi.

Brad Garlinghouse 3 Mart tarihinde Bloomberg’e verdiği bir röportajda, ABD’nin kripto endüstrisine karşı tutumuna yer verdi. Garlinghouse, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto para sektörünü yaptırım yoluyla düzenlemeye çalışmasının sağlıklı bir davranış olmadığını ve ABD’nin kripto firmaları için daha az çekici bir yere dönüşmesine sebebiyet verdiğini öne sürdü.

ABD’nin bu tavırlar yüzünden sektörden itilmeye başladığını belirten Garlinghouse, kripto endüstrisinin halihazırda gözle görülür bir şekilde ABD’nin dışına taşındığının altını çizdi.

Öte yandan SEC ve Ripple arasında 2 yıldan uzun süredir devam eden davayı da bu teorisine dayandıran CEO, bunu SEC’nin saldırgan tavrına bağladı. CEO, SEC’nin Ripple’a karşı galip gelmesi durumunda çok sayıda benzer davanın da beraberinde başlatılacağını sözlerine ekledi. Garlinghouse ayrıca davanın bu yıl içerisinde bir karara bağlanmasını beklediğini söyledi.

Kripto para piyasasındaki birçok aktör de Garlinghouse ile aynı düşünceleri paylaşıyor. Benzer bir açıklama geçtiğimiz günlerde Gemini kurucu ortağı Cameron Winklevoss‘dan gelmişti. Winklevoss, kripto para endüstrisinin ABD dışına çıktığını gösterir şekilde bir sonraki boğa koşusunun Asya merkezli olacağına dair tahminde bulunmuş, Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) ise yanıt olarak Birleşik Arap Emirlikleri’ni öne çıkarmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!