Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’da Kısa Sürede İkinci Zafer: Zorlu Asya Ülkesinden Lisans Aldı!

Uluslararası kripto ödeme hizmetleri şirketi Ripple (XRP), Singapur’da zoru başararak Başlıca Ödeme Kuruluşu (MPI) lisansı aldı.

Ripple tarafından 3 Ekim Salı günü yapılan açıklamada, şirketin Singapur yan kuruluşu Ripple Markets APAC’in Singapur Para Otoritesi’nden (MAS) Başlıca Ödeme Kuruluşu (MPI) lisansı aldığı beyan edildi.

Ripple tarafından 21 Haziran tarihinde yapılan açıklamada, Singapur’un Merkez Bankası MAS’ten MPI lisansı için prensipte onay aldıkları duyurulmuştu. Bu son gelişmeyle birlikte prensipte alınan onay resmiyete dönüşmüş oldu.

Ripple alınan bu lisans sayesinde Singapur merkezli bireysel ve kurumsal yatırımcılara dijital ödeme token hizmetleri sunabilecek. Bununla birlikte daha geniş kitlelere sağlanan bu erişim, düzenleyici kurumun kontrolü altında güvenli bir şekilde işleyecek.

Singapur, katı ve detaylı regülatif kurallarıyla dikkat çekerken alınan bu lisans önemli bir başarı olarak lanse edildi. Şirket ayrıca yaptığı açıklamada, işlerinin yaklaşık %90’ını ABD dışında yürüttüğüne yer verdi.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse konu hakkında yaptığı açıklamada, ABD’nin katı regülatör ortamına atıfta bulunurken Singapur’un kapsayıcı işleyişine övgüde bulundu:

Singapur inovasyon, tüketicinin korunması ve sorumlu büyüme arasında denge kurmayı başaran önde gelen fintech ve dijital varlık merkezlerinden biri haline geldi. Bazı ülkeler kripto inovasyonu konusunda frene basarken, Singapur kaçınılmaz olanı geleceğe hazırlayarak öncü bir benimseme sergiliyor.

Bu 1 günden kısa süre içerisinde Ripple için lanse edilen ikinci güzel gelişme oldu. Gelişmelerden bir diğeri ise, ABD’li yargıcın SEC’nin Ripple kararını temyiz mahkemesine taşıma talebini reddetmesi olmuştu.

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, 1 Ekim günü yaptığı açıklamada Singapur’dan MPI lisansı alan kripto para şirketlerinin arasına katıldığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!