Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Roger Ver’in Bitcoin Eleştirisi Destek Görmüyor

Bitcoin.com sahibi ve Bitcoin Cash destekçisi Roger Ver, fiyatı 11 bin $’ı geçen Bitcoin’e “kötürüm koin” yakıştırması yaptı.

r/BTC Reddit forumunda kripto para kumar sitesi SatoshiDice’ın 50 bin işlem miktarına ulaşması kutlanırken Ver, Bitcoin’in 2017 yılında yaşadığı %1500’lük büyümeyi eleştirdi. Ver:

“Kötürüm koin 10 bin $’ı geçerken SatoshiDice’ta Bitcoin Cash ile yapılan işlem sayısı 50 bini geçiyor!” açıklamasında bulundu.

Roger Ver, ağustos ayında Bitcoin Cash oluştuktan sonra sıklıkla Bitcoin’in kusurlarını vurgulamaya başladı. Son zamanlarda fiyatı kayda değer bir artış yaşamış olan Bitcoin Cash‘i destekleyen Roger Ver bir zamanlar “Bitcoin’in İsa’sı” olarak biliniyordu. Ancak Ver, Bitcoin Cash’e geçiş yapmak adına sahip olduğu yüklü miktarda Bitcoin’i bıraktı.

Reddit üzerinden yaptığı en son eleştiri ise pek destek görmedi. Roger’a gelen yorumlardan biri şöyle:

“Roger, böyle davranmaya devam edersen epey fazla özür dilemek zorunda kalacaksın.”

Bir süre önce kripto para piyasasında Bitcoin Cash’e doğru ismiyle hitap edilmemesinden yakınan ve bunun yanlış olduğundan yakınan Roger Ver, bazı kullanıcılarca “iki yüzlü” olmakla suçlandı:

“Roger, hem insanlar BCH’ye yanlış isimle hitap ettiğinde bu durumdan yakınıp hem de Bitcoin’e ‘kötürüm koin’ ismini takamazsın.”

“Böyle devam edeceksen kendin kaşınıyorsun demektir. BTC’nin sınırlamaları zaten kendini belli ediyor. Çocukça belagatin lüzumu yok.”

Roger Ver’in böylesine ağır tepkiler almasının Bitcoin’in 11 bin $ sınırını da geçmeyi başarmasıyla alakası olabilir. Bitcoin için şuanda her şey iyi giderken Bitcoin’in kusurları pek odak noktası sayılmıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment