Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rus Yüksek Mahkemesi Kripto Para Siteleri Yasaklamaları İçin Yeni Bir Karar Aldı

Rus Yüksek Mahkemesi, St. Petersburg şehrinde gerçekleşmek üzere, yasaklanan kripto para hakkında bilgi veren siteler üzerine bir temyiz mahkemesi yapılması emrini verdi.

Rusya’da hukuksal bilgiler paylaşan bir site olan RAPSI‘ye göre St. Petersburg’da bulunan Vyborgsky bölgesi mahkemesi 2016 yılında kripto para birimlerinin sanal bir ödeme ve birikim aracı olduğu ve ülkenin ulusal para birimi olan ruble’yi zayıflatmakta olduğu gerekçesiyle illegal olduğunu iddia ederek Bitcoininfo.ru sitesini engellemişti.

Rus kripto haber ajansı olan Anycoin, mahkemenin ilk gerçekleşen duruşmayı davalılara haber vermeksizin gerçekleştirdiğini belirtti. Şirketin ise ancak sitelerine erişimi engellendikten sonra böyle bir yasaklamadan haberleri olduğunu ve o dönemde de temyiz için verilen sürenin dolduğunu belirtti.

Bitcoininfo her ne kadar temyiz için başvuru sürecini kaçırmış olsa da mahkemeye başvurmaya çalışmış fakat mahkeme tarafından bu istekleri reddedilmişti. Rus Yüksek Mahkemesi ise almış olduğu şikayetler doğrultusunda geçen ay konu ile ilgileneceğini belirtmişti. Geçtiğimiz Cuma günü itibariyle ise bu vaka St. Petersburg Şehir Mahkemesine aktarılmış bulunmakta.

RIA Novosti sitesine göre St. Petersburg’daki aynı mahkeme geçtiğimiz Şubat ayında da benzer bir vaka üzerinde çalışmış ve Bitcoin ile alakası olan 40 sitenin yasaklanma kararını tersine çevirmişti.

Rus hükumeti, kripto para birimleri hakkında bilgiler veren siteler hakkındaki olumsuz tutumu oldukça aleni olmakta. Özellikle son dönemde gördüğümüz Telegram yasaklaması bunun en yakın ve belirgin örneklerinden biri olmakta. Geçtiğimiz yıl Rus merkez bankası yaptığı açıklamada kripto para birimlerinin yurt dışı kaynaklı internet sitelerinden satışının ülke içerisinde yasaklamaya çalışacaklarını duyurmuştu. Sebep olarak ise ülke içerisindeki yatırımcıların maruz kaldığı riskler gösterilmekteydi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment