Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amazon’dan Ethereum ve Hyperledger Uygulamaları İçin Yeni Blockchain Şablonu

E-ticaret devi Amazon‘un bulut teknolojileri kanadı Amazon Web Services (AWS) kendi web sitesinde 18 Nisan Çarşamba günü yayınlanan blog gönderisinde, kullanıcıların ”sadece birkaç tık ile” Ethereum ve Hyperledger uygulamaları geliştirmesini sağlayacak yeni şablonları hizmete sunduğunu bildirdi.

AWS baş sözcüsü Jeff Barr tarafından yazılan gönderide bu yeni şablonların, kullanıcıların kendi Blockchain ağlarını kurmakla vakit ve enerji harcamaları yerine Blockchain uygulamalarına odaklanmalarını sağlayacağı iddia edildi. Barr gönderide:

”Şablonlar sizin güçlü ve ölçeklenebilir bir şekilde hareket edebilmeniz için gerekli tüm AWS kaynaklarını yaratıyor ve yapılandırıyor.” dedi.

Gönderide madenciliği destekleyen bir Ethereum şablonu kurmaya dair ayrıntılı talimatların yanı sıra ağın ölçülerini temin eden bir EthStats sayfası ve deftere girilen akıllı kontratları veya işlemleri gösteren bir EthExplorer aracı da bulunuyor.

Devlerin Kavgası

Blockchain endüstrisindeki devasa potansiyel sebebiyle Amazon, AWS kanadına devasa miktarda kaynak ayırdı. Analistler, yenilikçi ürünlerle Blockchain endüstrisini delip geçen Amazon’un gelecekte sunduğu hizmetlerde de Blockchain teknolojisinden faydalanacağını düşünüyor. AWS e-ticaret şirketinin ana segmentlerinden biri haline geldi ve hızla büyümeye devam ediyor. Segmentin satışları 2016’da %55, 2017’de %43 arttı. Ayrıca AWS 2016 yılında Blockchain startuplarıyla çalışacağını, katılan şirketlere özel teknik destek ve altyapı sağlayacağını bildirmişti.

AWS bölümü, bir Ethereum startupı ile 2015’de ortaklık kurarak Blockchain’i hizmetlerine eklemekte erken davranan Microsoft Azure gibi diğer teknoloji devlerinin bulut programlama kollarıyla azılı bir rekabet içerisinde.

Google da kendi bulut işlemleri için kullanacağı Blockchain çözümleri üzerinde çalışıyor. Teknoloji devi ABD Patent ve Marka Ofisi’ne patent belgelerini çoktan iletti. Şirket, işlem geçmişini saklayabilen bir dağıtık defter üzerinde çalışıyor ve yakın gelecekte kullanıma sunacak.

Samsung işletmesini desteklemek ve geliştiricilerine kolaylık sağlamak adına dağıtık defter kullanımına geçen teknoloji şirketlerinden biri. Yakın zaman önce şirket tedarik sisteminin yönetiminde Blockchain kullanacağını açıkladı.

Alibaba da AWS gibi, küresel çapta çalıştığı startuplara benzer destek ve altyapıyı sağlıyor. Şirket ayrıca farklı şirketler kurmayı ve büyütmeyi hedeflediğini söyledi.

İnovasyona dair yapılan her tartışmada ön sırayı dağınık defter teknolojisi alıyor, büyük teknoloji ve e-ticaret şirketleri de Blockchain sağlayıcıları ve geliştiricileriyle çalışarak deneylerin sorunsuz yürütülmesinde ve yeniliklerin tetiklenmesinde öncülük ediyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment