Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Başbakanı Kripto Para Sektörü İçin ‘Terbiye’ Sözü Verdi

Rusya Başbakanı kripto para sektörünü terbiye edeceklerini açıkladı. Başbakan ayrıca dijital para dünyasındaki dolandırıcılık faaliyetlerinin de önüne geçmek için söz verdi.

Yayınlanan bir transkripte göre bugünkü hükümet oturumu sırasında Rusya Başbakanı Mikhail Mishustin, kripto para konusunu masaya yatırdı. Mishustin, kripto para sektörü konusunda kullanıcıların koruma ihtiyacını gündeme getirdi. Başbakan, hükümetin kripto paralara el atacağını ve dijital varlıkları mülk olarak tanımlayabileceklerini söylerken; kripto para sektöründe dolandırıcılığa maruz kalan kişilerin bu sayede mahkeme yoluyla haklarını arayabileceklerini dile getirdi.

Hükümetin amacı kullanıcıları korumak

Başbakan Mikhail Mishustin, nispeten yeni sayılan kripto para birimlerine gösterilen ilgiyi kabul ederken, hükümetin kripto para piyasasının gelişimine liderlik etme amacında olduğunu söyledi. Rusya’nın medeni yöndeki liderliğiyle kripto para sektörünün terbiye edileceği açıklandı.

Başbakan Mishustin kripto para sektörünün bu şekilde terbiye edilmesi ile kullanıcıların da hak ve çıkarlarını daha iyi koruyabileceklerini dile getirdi. Hükümetin sektöre el atması ile dolandırıcıların insanları mağdur etmelerinin de zorlaşacağı düşünülüyor.

Kripto Paralar Mülk Sayılacak, Mağdurlar Mahkemeden Yardım İsteyebilecek

Rusya Başbakanı Mishustin, Rusya’daki vergi yasasının kripto paraları mülk olarak tanıyacak şekilde değiştirileceğini söyledi. Bu hamle ile kripto para yatırımcıları herhangi bir yasa dışı faaliyetle karşılaşmaları durumunda, mahkemeden yardım isteyebilecekler.

Rusya Maliye Bakanlığı yasaya, yatırımcıların dijital varlıklarını belirli bir sınırdan başlayarak bildirme yükümlülüğünü içeren bir dizi ekleme önerdi. Ayrıca bu ek maddelerden birinde varlıklarını bildirmeyenler için para cezası ve hapis gibi yasal sonuçları olan bir öneri de yer aldı.

Kripto para yasası yürürlüğe giriyor mu?

Rusya’da uygulanması beklenen kripto para vergisi önümüzdeki yıl yürürlüğe girmesi planlanan yasanın bir parçası olarak gösteriliyor. Bahsedilen kripto para yasa tasarısı , bizzat Başkan Vladimir Putin tarafından Temmuz 2020’de imzalandı.

Devlet başkanı Putin’in onayından geçen ve kripto paraları düzenlemeyi amaçlayan yasanın 2021’in ilk yarısında yürürlüğe girmesi planlanıyor. Yasanın yürürlüğe girmesi ile 600 bin Rus Rublesi‘nden fazla dijital paraya sahip kripto para yatırımcıları, devleti bilgilendirmeli ve vergisini ödemeli. Daha önce yapılan açıklamalara göre bu yasa ile dolandırıcılık faaliyetlerinin yanı sıra, kara para aklama gibi eylemlerin de önüne geçilmesi planlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!