Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) Fiyatı İçin 5.000 Dolar Senaryosu: Bu Düşüş Mümkün mü?

Bitcoin (BTC) fiyatı 25 Kasım gecesinden başlayarak düşüşe geçti ve düşüşün hala devam ettiği görülüyor. Kısa sürede 3.000 dolardan fazla değer kaybedip bütün sektörü kana bulayan BTC, şimdi ise 5.000 dolara kadar düşebileceği iddiaları ile gündemde. Twitter’da yayınlanan birkaç grafik ve iddia, BTC için orta vadede 5.000 doların görülebileceğine odaklanmış durumda. Peki bu ne kadar mümkün?

Bitcoin fiyatı 6.000 doların altına gerileyebilir mi? 

BTC fiyatı %15’in üzerinde bir düşüş yaşadı ve birçok analist ilk başta 17.000 dolar seviyesine odaklanmışken, BTC bunun da altına geriledi. Bitcoin ise çok değil bundan sadece birkaç gün önce boğa rallisinin doruklarındaki bir varlık olarak görülüyordu ve tek bir düşüş bütün piyasayı altüst etti.

Popüler bir kripto para analisti olan Dyme ise Twitter üzerinden paylaştığı grafikte, aslında işlerin ne kadar ters gidebileceğine dair bir senaryo yayınladı. Analist, BTC için tamamen “bearish” olmadığını belirtse de teknik grafiğe göre BTC/USD paritesinin 0.382 Fib noktasına kadar inebileceğine dikkat çekti. Bu seviye 13.500 dolara tekabül ediyor.

Dyme’ın yayınladığı grafiğe bakıldığında “Bitcoin burayı sever” olarak vurgulanan noktanın ise 6.000 dolar seviyesinin biraz altı olduğu görülüyor. Analist, Koronavirüs salgınının ilk ortaya çıktığı anlarda da BTC’nin yediği darbe ile bu noktanın altına kadar indiğine dikkat çekti. Dyme, söz konusu kritik destek seviyesinin bile mart ayında görülen dip noktadan yüksek olduğunu belirtti.

Bitcoin her an her şeyi yapabilir 

Böyle bir düşüş teknik olarak mümkün olsa da konu kripto para sektörü olunca hemen hemen her şeyin mümkün olduğu söylenebilir. Tanınan bir başka analist Bob Loukas ise yatırımcıların paniğini azaltacak tam tersi yönde açıklamalarda bulundu. Loukas, 2017 yılında BTC fiyatı tüm zamanların rekorunu kırmadan önce de %34’lük inanılmaz bir düşüş yaşandığını belirtti.

Devamında ise Bitcoin fiyatının sert bir ralli ile söz konusu %34’lük düşüşün iki kat üstüne çıktığı biliniyor. Yani teknik olarak bu seviyelere düşüş mümkün olsa da BTC fiyatının her an her şeyi yapabileceği biliniyor. BTC 8 aylık bir sürede 3.000 dolardan 19.600 dolara kadar çıkarak da bunu kanıtlamış oldu.

BTC fiyatı için düşüş ağır basıyor 

Ünlü kripto para analisti Crypto Kemal de kendi kişisel görüşünü belirterek piyasanın bir süre daha düşüş yaşayabileceğini ifade etti. Yani şu an için düşüş odaklı düşünenler ağırlıkta olsa da BTC yeri geldiğinde sürpriz yapabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!