Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sam Bankman-Fried’a Eski Mahkumlardan Hapishane Tavsiyeleri: “Kaç!”

Eski bir beyaz yakalı mahkum olan Martin Shkreli, iflas eden kripto para borsası FTX’in kurucusub Sam Bankman-Fried’a (SBF) hapiste hayatta kalabilmesi için bazı tavsiyeler verdi.

“Pharma Boy” olarak tanınan ve menkul kıymetler yasasını ihlal ettiği için dört yılını hapiste geçiren Martin Shkreli yakın tarihte verdiği bir röportajda, yargılanma süreci devam eden FTX’in eski CEO’su SBF’e hapishanede hayatta kalabilmesi için bazı tavsiyelerde bulundu. Shkreli, hapishanenin iyi eğitimli beyaz çocuklara göre olmadığını bu yüzden acilen rap dinlemeye ve çete kültürünü öğrenmeye başlaması gerektiğini söyledi.

Röportajda, hapishanelerin çok testosteron dolu, erkeksi bir yer olduğunu ve SBF’in duyarlı tavırlarının orada işe yaramayacağını dile getiren Pharma Boy, konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

SBF sokaklar ve suç kültürü hakkında hiçbir şey bilmiyor, ona tavsiyem bu konuda acilen bir şeyler öğrenmesi ve bol bol rap müzik dinlemesi. Ayrıca saçlarını kazıtmalı, sesini kalınlaştırmalı ve hızlıca yeni arkadaşlar edinmeli ve kesinlikle Stanford mezunu olduğunu saklamalı.

Bir başka hapis yatmış eski finansal suçlu olan Sam Antar ise zamanında kendi avukatının ona verdiği tavsiyeyi SBF için yineledi. Antar paylaşımında, “Seni yalnızca bir kez asabilirler o yüzden kaç” ifadelerini kullandı.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde ABD’ye iadesi gerçekleşen ve 250 milyon dolar kefalet ödeyerek serbest bırakılan SBF’in yargılanma süreci halen devam ediyor. SBF’in, suçlu bulunması halinde uzun yıllar hapis yatması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!