Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Santiment Açıkladı: Bitcoin Verilerinde 2021 Boğası ile Benzerlik Var!

Son veriler uzun vadeli Bitcoin (BTC) tutan cüzdan sayısındaki artışın 2021 yılındaki ralli ile benzerlik gösterdiğini ortaya koydu.

Kripto analitik platformu Santiment 9 Nisan tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, on-chain verilere göre uzun vadeli Bitcoin yatırımcılarındaki artış eğiliminin 2021 boğa piyasası esnasında fiyat 30 bin dolar seviyelerinden 64 bin dolar seviyelerine yükselirken ki trend ile benzerlik gösterdiğine dikkat çekti.

Bitcoin’in uzun vadeli yatırımcı sayısında yükselen bir oran var. Bu artış trendi Bitcoin’in ilk kez 64 bin doların üzerine çıktığı Ocak 2021’den Nisan 2021’e kadar benzer bir trend bulunuyor.

Ayrıca günlük dolaşımda bulunan Bitcoin tutarının 105 bin BTC olduğunun altını çizen platform, bu seviyenin düşüşün hızlandığı geçtiğimiz yılın haziran ayında 239 bin olduğunu belirtti.

Platform Bitcoin’in yeniden 28 bin doların altına düşmesine karşılık dolaşımdaki varlıkların oldukça azaldığını belirtirken orta ve uzun vadeli sahiplik oranlarının anlamlı bir veri oluşturabilmesi için fiyatın da bu verilere eşlik etmesinin önemli olduğunu ima etti.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %40,1 değer kazanan BTC, son 24 saat içerisinde %1,6 yükseliş yaşayarak yazım itibariyle 28.341 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!