Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC: ABD Kripto Para Borsaları, Düzenlemelere Uyum Sağlamak İçin Yeterince “Hevesli” Değil

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 6 Haziran tarihli yeni yorumlarında kripto para birimi borsaları arasındaki uyum karşısında “şaşırmadığını” açıkladı.

CNBC‘ye konuşan SEC‘in Ticaret ve Piyasalar Bölümü Direktörü Brett Redfearn, ABD Anayasası uyarınca menkul kıymet teşkil edebilen ICO‘lar üzerinden yayınlanan tokenlere ilişkin alım satım teklifinde bulunan borsaların uyum sağlama konusunda isteksiz olduğunu ileri sürdü.

Redfearn, New York‘taki Sandler O’Neill Global Borsa ve Aracılık Konferansında: “Şu anda düzenleyici yapıya girme konusunda büyük bir isteksizlikle karşı karşıyayız.” dedi ve ekledi:

“ICO’ları ticarete sokan çok sayıda borsa var, daha fazla kayıt alacağımızı düşünüyordum.”

Redfearn ayrıca, önceden bildirilmiş olsa bile, düzenleyicilerin her zaman bu gibi tokenleri sınıflandırırken kolay bir zaman geçirmediklerini de kabul etti. “Açıkçası, hepsinin yüzeyde tam olarak ne olduğu belli değil.”

Redfearn’in yorumları, SEC başkanı Jay Clayton’ın da kripto para birimleri, ICO tokenleri ve ABD’nin menkul kıymetler yasası ile ilgili mevcut durumu dikkate alan açıklamalarından birkaç saat sonra geldi.

Bitcoin‘i (BTC) menkul kıymet olmayan bir kripto varlık olarak tanımlayan Clayton, CNBC’ye BTC ve ICO tokenleri gibi kripto para birimleri arasında kesin bir fark olduğunu söylemişti:

“Size paramı verdiğim ve sizin de gidip bir girişim yapacağınız noktada, size paramı vermem karşılığında bana: ‘Biliyor musun, biz de sana bir miktar geri dönüş yapacağız.’ diyorsunuz. Bu bir menkul kıymettir ve biz de bunu düzenliyoruz.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment