Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Akıllı Sözleşmeleri Analiz Etmek İçin AnChain.AI ile Anlaştı

Merkeziyetsiz finans (DeFi) dünyasındaki gelişmeleri radarına alan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), akıllı sözleşmeleri analiz edebilmek için blockchain analiz şirketi AnChain.AI ile anlaşma sağladı.

SEC kripto para sektöründeki riskleri ölçebilmek ve yasal uyumluluğu iyileştirmek için yaptığı çalışmalar doğrultusunda San Jose merkezli AnChain.AI ile yıllığı 125.000 dolarlık bir sözleşme imzaladı.

Sözleşmede yıllığı 125.000 dolarlıktan toplamda 625.000 dolar eden beş yıllık opsiyon da bulunuyor.

SEC ile geçen yıldan beri görüşme halinde olan AnChain.AI, yapılan anlaşma kapsamında yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojilerini kullanarak SEC’nin kullanımına mahsus bir yazılım geliştirdi.

2018 yılında Dr. Victor Fang ve Ben Wu tarafından kurulan AnChain.AI’ın sunduğu ürünler akıllı sözleşme işlemlerini gözetlemek, yasa dışı faaliyetlere karışmış dijital cüzdan adreslerini kara listeye almak, akıllı sözleşmelerin zayıf noktalarını tespit etmek için kullanılabiliyor.

AnChain.AI Pazarlama Müdürü Steven Yang, Koin Bülteni ile çarşamba günü yaptığı görüşmede şirket olarak amaçlarının yasa dışı işlemleri “olay yaşandıktan sonra” analiz etmek değil, olay yaşanmadan önce “önlemek” olduğunu söyledi.

Yang, hangileri olduğunu söylememekle birlikte SEC’den “başka devlet kurumlarıyla da görüşme halinde olduklarını” açıkladı.

Cirosu geride bıraktığımız yıl boyunca beş kat büyüyen AnChain.AI; SEC ile yaptığı anlaşmaya ek olarak SIG Asia Investments LLLP’nin öncülüğünde ve Fin VC, Amino Capital, Nima Capital, Hard Yaka’nın katılımıyla bir A Serisi yatırım turu düzenlediğini ve 10 milyon dolar fonlama aldığını açıkladı.

SEC ve DeFi platformları son haftalarda Gary Gensler’in açıklamalarıyla birlikte anılmaya başladı. Bugün Financial Times’taki röportajında bu platformların ne tam anlamıyla merkezi ne de tam anlamıyla merkeziyetsiz olduğunu belirten SEC Başkanı, geçen ayın başında Wall Street Journal’da yayımlanan röportajında bunların regülasyonlardan muaf olmayabileceğinin mesajını verdi.


Görsel: Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu/Flickr, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!