Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur Yatırımcıları Binance Hakkında Uyardı

Singapur’un merkez bankası olan MAS, ülkedeki yatırımcıları kendi sitesi üzerinden kripto para borsası Binance’e karşı uyardı.

  • MAS, yerli yatırımcıları uyarmak için hazırladığı listeye 2 Eylül itibarıyla Binance’in global çaplı faaliyetleri için kullandığı sitenin ismini ekledi.

  • Merkez bankasının uyarı listesinde, MAS’in denetiminde olduğuna dair yanlış bir algı bulunan fakat aslında regüle edilmemiş olan gerçek ve tüzel kişiler yer alıyor.

  • Singapur’un finans regülatörü de olan MAS, temmuzun başında yaptığı açıklamada, “(Dünya genelindeki) diğer düzenleyici kurumların Binance’e karşı aldığı kararlardan haberimiz var ve konuyu uygun şekilde takip edeceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.

  • Binance haziranın sonundan beri ABD, Birleşik Krallık, Cayman Adaları, Hollanda, Hong Kong, İtalya, Japonya, Tayland, Singapur gibi bölgelerdeki otoritelerin radarına girdi.

  • Bir Binance sözcüsü, artan regülasyon baskısı ile ilgili Koin Bülteni’ne geçmişte verdiği bir demeçte Binance olarak “yasal yükümlülüklerini çok ciddiye aldıklarını” ve regülatörler ile çalışırken iş birlikçi bir tavır gösterdiklerini belirtmişti.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!