Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, Spot Bitcoin ETF’si İçin Dün BlackRock ve Valkyrie ile Görüştü

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından paylaşılan bildiriye göre kurum, BlackRock ve Valkyrie ile dün bir görüşme yaptı.

21 Aralık’ta yapılan görüşmede BlackRock ve Valkyrie temsilcileri, SEC Ticaret ve Piyasalar Dairesi yetkilileri ile ayrı ayrı bir araya geldi.

Bloomberg analisti James Seyffart’a göre bu, tahmin edildiği üzere SEC’nin geçtiğimiz gün birden fazla ihraççıyla görüşme yaptığını doğruluyor.

FOX Business tarafından aktarılan bilgilere göre SEC’nin yaptığı görüşmeler, Bitcoin ETF’lerindeki işlemlerin nakit mi yoksa ayni olarak mı yapılacağıyla ilgiliydi.

Ayni işlemlerin daha etkili olacağı savunulsa da SEC, ihraççıların ETF’deki işlemleri yaparken Bitcoin’leri nakite dönüştürmesini tercih ediyor.

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu, SEC’den farklı bir politika izleyerek, her iki türden ETF’nin değerlendirileceğini açıkladı.

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, SEC ile şimdiye dek ETF konusunda birkaç kez görüşürken, dünkü görüşme Valkyrie için ilk oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!