Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, Teucrium’un Bitcoin (BTC) Vadeli ETF’ini Onayladı: Spot Bitcoin ETF Onaylarının Önünü Açabilir

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), NYSE Arca ve Teucrium’un Bitcoin vadeli borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu onayladı.

SEC, 6 Mart Çarşamba günü resmi web sitesi üzerinden yayınladığı belgeye göre Teucrium’un Bitcoin vadeli ETF başvurusunu onayladı. Teucrium böylece diğer Bitcoin vadeli ETF çıkaran şirketin arasına katılmış oldu.

NYSE Arca ve Teucrium Bitcoin vadeli ETF başvurusu 1933 Menkul Kıymetler Yasası kapsamına göre yapılmıştı. Diğer şirketler tarafından dosyalanan ve halihazırda onaylanmış Bitcoin vadeli ETF’leri ise onay için biraz farklı bir düzenleyici yol izleyen 1940 Yatırım Şirketi Yasası kapsamında bulunuyor.

Uzmanlar, SEC’in 1933 Menkul Kıymetler Yasası kapsamında bir Bitcoin vadeli ETF’i onaylamasının spot Bitcoin ETF onaylarının önünü açabileceğini düşünüyor. Bloomberg analisti James Seyffart, bu yılın başlarında Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda 1933 Menkul Kıymetler Yasası ve 1940 Yatırım Şirketi Yasası arasındaki farklara değinmiş, 1933 Menkul Kıymetler Yasası kapsamında bir onayın potansiyel olarak bir spot Bitcoin ETF için kapıyı açabileceğini söylemişti.

Seyffart, NYSE Arca ve Teucrium’un Bitcoin vadeli ETF onayının ardından yaptığı yeni bir paylaşımda bu onayın spot Bitcoin ETF onaylarının ihtimalini güçlendirdiğini ve temmuz ayında Grayscale’in GBTC’i spot ETF’e dönüştürme başvurusunun reddedilmesinin şirketin SEC’e dava açma ihtimalinin artacağını söyledi.

Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein, geçtiğimiz haftalarda Bloomberg‘e verdiği bir röportajda GBTC’nin spot ETF’e dönüştürme başvurusunun SEC tarafından reddedilmesi halinde şirketin yasal süreç başlatabileceğinin sinyallerini vermişti.

 

SEC, bugüne kadar piyasa manipülasyonuyla ilgili endişeleri ve bir ETF ihraççısı şirket ile listeleneceği borsa arasındaki gözetim-paylaşım anlaşmasının eksikliğini öne sürerek tüm spot Bitcoin ETF uygulamalarını reddetti.

Şimdiye kadar ABD’de Bitcoin vadeli ETF’lerini listelemek ve takas etmek için onaylananlar arasında ProShares, Valkyrie ve VanEck bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!