Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’e Terra LUNA Kurucusunun Sorgusu İçin Onay: Güney Kore İle İş Birliği Yapılabilecek!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), Terra (LUNA) kurucusu Daniel Shin’in sorgulanmasında Güney Kore hükümetiyle çalışabilmek adına talep ettiği izin kabul edildi.

SEC 10 Temmuz tarihinde, dava yargıcından Terra kurucu ortağı Daniel Shin’i sorgulamak için Güney Kore hükümetiyle birlikte çalışabilmek adına izin talep etmişti. ABD Bölge Yargıcı Jed Rakoff 16 Ağustos tarihinde, SEC’nin bu talebini onayladı ve gerekli soruşturmaların başlatılabileceğini belirtti.

Bu doğrultuda SEC, Seul merkezli ödeme sağlayıcısı Chai Corporation’dan Terraform ile bağlantıları hakkında belge talep etmek adına yetkili makamlardan izin almış oldu.

Geçtiğimiz yıl çöküş yaşayan Terra, Terraform önderliğinde hareket ediyordu ve söz konusu kurum Do Kwon, Daniel Shin ve Chai Corporation iş birliğiyle kontrol ediliyordu. Fakat iflastan yaklaşık 1 sene önce Chai Corporation cephesi yönetimden ayrılmıştı. SEC’nin merak ettiği noktalardan biri de Chai Corporation’ın Terraform ile bağlantısı ve neden ayrılma kararı aldığı oldu.

Halihazırda Güney Kore’de olduğu bilinen Daniel Shin’in sorgusu için SEC’nin Güney Koreli yetkililerden yardım isteyebileceği ve hükümet ile birlikte çalışabileceği düşünülüyor.

SEC, Şubat ayında Terraform ve Kwon’a dava açarak şu anda çökmüş olan kripto para birimleri TerraClassicUSD (USTC) ve Terra Luna Classic’in (LUNC) ve TerraUSD (UST) dolandırıcılık olduğunu iddia etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!