Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransız Bankası Société Générale, Yeni Bir Token Üretti

Dünyanın en büyük 17. bankası olan Société Générale, yeni bir dijital token ürettiğini duyurdu. Banka, tokenı üretmek için geçen yılın eylül ayında kullanmaya başladığı Tezos blockchainini tercih etti.

Fransa’nın en büyük 3. yatırım bankası olan Société Générale, euro orta vadeli notunu Tezos ağını kullanarak dijital ortama taşıdı. Euro orta vadeli notu (EMTN) ABD ve Kanada haricinde alınıp satılabilen, orta vadeli bir borçlanma aracıdır.

Blockchainin potansiyelini gösteriyor

Ürettiği tokenın duyurusunu perşembe günü yapan banka, projenin “piyasadaki en iyi uygulamalara” uygun şekilde tamamlandığını açıkladı.

Société Générale’in ürettiği menkul kıymet tokenı, “blockchaini kullanarak karmaşık finans enstrümanları üretmenin yasal ve operasyonel” sonuçları için bir fizibilite çalışması niteliği taşıyor.

Banka, bu gibi enstrümanlarda blockchain kullanımının “maliyeti ve (işlem sırasındaki) aracı sayısını azaltabileceğini” açıkladı.

Société Générale, Eylül 2020’de Fransa’da yürütülen dijital merkez bankası parası (CBDC) çalışması için Tezos teknolojisini tercih etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!