Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Spencer Noon Ethereum İçin Sağlıklı Yorumunda Bulundu

DTCCapital başkanı Spencer Noon, yaptığı Ethereum analizinde ETH’nin uzun vadede oldukça sağlıklı ve güçlü bir görünüm sergilediğini açıkladı. Noon’a göre, temel göstergeler ve DeFi platformlarına olan talep yüksekliği ETH için olumlu bir tablo çiziyor.

U.Today’de paylaşılan habere göre, Ethereum ağındaki kullanıcı işlem yoğunluğu, çoğunlukla büyümekte olan merkeziyetsiz finans (DeFi) piyasası nedeniyle artıyor. Yani Ethereum ağındaki işlem hacminde görülen artışın bir kısmı günlük aktif adres sayısı ve ücretlerinin DeFi platformlarının katkısıyla artış göstermesine borçlu. Spencer Noon, ETH ile ilgili paylaştığı tweet dizine şöyle başladı:

“Uzun vadeli temel göstergeler, Ethereum’un tartışmasız bir şekilde daha önce hiç bu kadar sağlıklı olmadığını gösteriyor:

1. Günlük ödenen toplam USD ücretlerinde Ethereum BTC’yi gölgede bırakıyor.
2. Haziran ayında 57 milyon olan sözleşme sayısı Eylül ayında 115 milyonun üzerine çıktı.
3. Günlük aktif adres sayısı sürekli 400.000’in üzerinde seyrediyor.”

Noon, analizlerine DeFi ve merkeziyetsiz borsaların Ethereum’a olan etkisiyle devam etti.

DeFi ve Merkeziyetsiz Borsaların Ethereum’a Pozitif Etkisi Büyük

Spencer Noon, DeFi platformlarına artan talebin Ethereum için oldukça pozitif bir etkisi olduğunu söyledi. Fakat Yearn.Finance gibi DeFi platformlarının ani düşüşüyle birlikte riskli platformlara olan talep düşüş gösterdi. Ağustos – Eylül aylarını karşılaştıran Noon, her ne kadar DeFi kullanımında azalma görülse de yine de talebin olumlu yönde devam ettiğini açıkladı. Noon, DeFi uygulamalarına 300 milyon dolar değerinde ETH gönderildiğini belirterek şunları söyledi:

“Mainstream Adoption – Bunun ne anlama geldiği konusunda istediğinizi düşünün, #DeFi’nin buna ihtiyacı yok. DeFi uygulamalarına günlük 300 milyon ABD doları değerinde ETH, merkezi uygulamalara ise 156 milyon ABD doları gönderiliyor. Toplam transfer miktarı yıllık bazda yaklaşık 500 milyon ABD dolarına doğru hızla gidiyor.”

DeFi protokollerinin artan kullanımıyla birlikte merkeziyetsiz borsalarda ETH hacminin yükselmesi de Ethereum blockchain üzerindeki faaliyetleri güçlendiriyor. Ethereum üzerine inşa edilen merkeziyetsiz borsa Uniswap platformuna kitlenen toplam değerin (TVL) 2 milyar doları geçtiği haberi çıkmıştı. Bu TVL oranı, 11 milyar dolar değerindeki DeFi sisteminin %18’ine hakim olduğunu gösteriyor. Spencer Noon, merkeziyetsiz borsalardaki işlem hacimini son 1 yıl içinde 52 milyar dolar olduğunu Twitter’da şöyle anlattı:

“3.4 milyon dolar değerinde ETH (var olan ETH’nin %3’ü) şu anda Uniswap’te bulunuyor. Uniswap, Coinbase’i günlük hacimde düzenli olarak geçiyor. DEX ise son 12 ay içinde 52 milyar dolar değerinde işlem hacmine sahip.”

Ayrıca Uniswap liderliğindeki merkeziyetsiz borsaların merkezi borsalardan çok daha iyi performans sergilediği de haberde ifade ediliyor. Bu nedenle, uzmanlar DeFi platformlarının orta ve uzun vadede Ethereum blockchain ağı için güçlendirici bir unsur olabileceğini söylüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!