Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stellar Yöneticisi Jed McCaleb Firmanın Geleceği Hakkında Konuştu

Stellar Development Foundation kurucu ortağı ve CTO’su Jed McCaleb, 19 Nisan’da düzenlenen The BayPay Thought Leadership etkinliğinde firmanın geçmişi, bugünü ve geleceği hakkında konuştu.

McCaleb konuşmasına Stellar’da işlemlerin nasıl gerçekleştiğini ve bankaları nasıl dahil ettiklerini anlatarak başladı. Bankaların, bu işlem sistemini benimseyen ilk kurumlar olmadığını söyleyen McCaleb, para transferi operatörleri gibi ödeme yapmaya odaklanan daha küçük finans kurumlarının bu tarz bir işlem sistemine adapte olmaya daha açık olduğunu belirtti.

”Birçok bankayla çalışıyoruz ve hiçbiri üretime dahil değiller. Kripto para kullanan bankalar da üretimde sayılmazlar. Ekosistemde önce yüksek miktarlardaki paranın nereye aktığını takip edecekler çünkü riskten kaçınıyorlar, çünkü kayıpları çok olabilir. Vaktimizin büyük çoğunluğunu ABD dışında geçiriyoruz, genellikle Güney Asya ve Afrika’dayız.”

McCaleb insanların banka hesabı açmadığı bölgelerde çok daha fazla pürüz olduğunu, Stellar ağının benimsenmesinin sistemin tamamının benimsenmesini kolaylaştıracağını söyledi. ICO’ların işlev gösterebilmesi adına şirket olarak sahip oldukları sorumluluklar sorulduğunda McCaleb şirketin ağ üzerinde token yayınlanmasına müdahale edemediğini söyledi. ”Bizim sorumluluğumuz beraber çalıştıklarımız üzerindedir, projelerimizin prestijli ve değerli olmasını istiyoruz.” dedi.

McCaleb ayrıca kripto paranın bu ilk baharında insanlara, ICO’lara yatırım yaparken dikkatli olmasını önerdi zira piyasada hala sahtekarlık ve dolandırıcılık vakaları sık görülüyor.

Kaynak: AMBCrypto

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment