Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Takip Edilmesi Gereken 3 Altcoin Haberi 18 Eylül 2020

(18 Eylül 2020) Altcoin dünyası bugün 3 önemli haberi ve bu haberlerin piyasaya etkisini inceliyor. Yam Finance, 3. lansman denemesi ile gündem olurken; yearn.finance ise yakında piyasaya sürülecek Wrapped Bitcoin Vault için Maker tabanlı bir iyileştirme teklifine hazırlanıyor. VeChain ise Çin Hayvan Sağlığı ve Gıda Güvenliği Birliği ile iş birliği yapacak.

Yam Finance, V3’e Geçişini Duyurdu

Yield farming uygulamalarıyla bilinen Yam Finance, güncellenmiş V3 geçişini duyurdu. Sosyal medya hesaplarından detayları paylaşan YAM ekibi, protokolün üçüncü versiyonunu başlatmaya hazır olduklarını açıkladı. Açıklamalara göre bu kez, DeFi projesi YAM ilk sürümlerdeki kritik hatalardan ve sorunlardan arındırılmış bir deneyim sunmayı planlıyor. Yam Finance ekibinin açıklamalarına göre, yeni sürüm PeckShield tarafından gerçekleştirilen denetimi başarıyla geçti.

YAMv3’e geçişin bugün Türkiye saatine göre 23.00’te olacağını açıklayan Yam Finance ekibi, YAMv2 tokenlarına sahip yatırımcılar için geçişin birebir oran baz alınarak sağlanacağını duyurdu. YAM/yUSD Uniswap likidite havuzundaki teşvikler cumartesi günü başlayacak ve ilk geri ödemeler ise pazartesi günü gerçekleştirilecek.

Yearn.finance’tan WBTC Vault Hamlesi

DeFi alanında, son zamanların en popüler yield farming protokolü olan Yearn.finance, yakında piyasaya sürülmesi beklenen Wrapped Bitcoin (WBTC) Vault ile ilgili adımlar atıyor. Yearn.finance, WBTC Vault’un oracle fiyatlandırmasına erişebilmesi için MakerDAO İyileştirme Teklifi isteğini bildirdi.

Bu hamle, WBTC Vault için “çıkış tarihi çok da uzak olmayabilir” şeklinde yorumlandı. Yearn.finance’ın işlem maliyetlerini azaltmak amacı ile piyasaya sürdüğü “Vault” projelerinde biri olacak WBTC Vault, beklenenden çok daha erken bir tarihte DeFi piyasasında yerini alabilir.

VeChain, Çin Hayvan Sağlığı ve Gıda Güvenliği Birliği (CAFA) ile El Sıkıştı

Tedarik zinciri izleme konusunda uzmanlaşan blockchain tabanlı VeChain, Çin Hayvan Sağlığı ve Gıda Güvenliği Birliğine katıldığını açıkladı. VeChain, bu katılımla birliğin konsey üyesi statüsüne yükseldi ve dünya genelinde böyle bir pozisyona sahip tek blockchain sağlayıcısı konumunda bulunuyor.

CAFA, 130’dan fazla firma ile işbirliği içinde; bu firmalardan bazıları Walmart, Starbucks, McDonald’s gibi dünya devleri. CAFA ve VeChain işbirliği doğrultusunda, VeChain birliğe blockchain altyapı desteğinin yanı sıra teknik konularda da yardım sağlayacak. Şu an ismi açıklanmayan birliğe üye bir firma, VeChain’in sunduğu ToolChain altyapısını kullanmaya başladı bile. Önümüzdeki günlerde, daha fazla üyenin VeChain ve blockchain teknolojisi ile daha yakın çalışmalar yapması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment