Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ICO ve Kripto Para Düzenlemeleri Hakkında Toplandı

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu bugün kripto para düzenlemeleri hakkında, Facebook üzerinden canlı yayınlanan bir odak grubu görüşmesi gerçekleştirdi. Yerel bir haber kaynağı olan Siam Blockchain’in aktardığına göre bu görüşme SEC’in kripto ile ilgili işler ve ilk dijital para arzı aracılığıyla toplanan fonlara yöntemine yönelik gerçekleştirilmiş.

Bugünün odak grubu, ICO’ların sadece Tayland para birimi olan baht ile fon toplayabileceğini ve kripto para birimlerinin ise SEC tarafından izin verilen ”yeterli likiditeye sahip ve kara para aklama ile alakalı olmayanlardan” olacağını vurguladı. Başvuru işlemleri 60 gün içerisinden tamamlanmak zorunda olan ICO yürüten projeler de KYC(müşterini tanı, know your customer) ve AML (anti kara para aklama, anti money laundering) standartlarına uymak zorunda bırakılacak.

Siam Blockchain kaynağı bunlara ek olarak ICO Portal of Thailand’ın (Taylandın Ico Merkezi) herhangi bir uluslar arası ICO listeleyemeyeceğini ve Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun stabil koinlerin ICO’larıyla uğraşmayacağını, bunun yerine bu konudaki düzenleme işlemlerinin merkez bankası tarafından yapılacağını belirtti.

Geçen hafta Tayland SEC, kripto para birimlerini kendi yasal yetki sınırları kapsamında ‘‘dijial varlık ve dijital token’‘ olarak tanımladığı bir kripto para düzenleme çerçevesi yayınlamıştı. Maliye Bakanı Apisak Tantivorawong bu yeni çerçevenin, yasal olarak tescilli oldukları sürece ICO’ları destekleyeceğini duyurmuştu.

Yeni yasal düzenlemeler her bir kripto para borsasının, tacirin veya aracı kişinin ayrı ayrı ilgili oldukları yetkililere başvurmasını gerektirdiğinden, bazı Tayland menşeli kripto para şirketleri , özellikle tescil ve vergi konularında bu yeni yasal düzenlemeleri tam olarak nasıl takip edeceklerini ve bunlara uymak için ne yapmaları gerektiğini anlayamamış ve bu tam bir kafa karışıklığına sebebiyet vermişti.

14 Mayıs tarihinde Tayland SEC genel sekreteri yerel bir haber kaynağında yaptığı açıklamada kripto para yasal çerçevesine ek kanun ve düzenlemelerin de getirileceğini belirtmişti. Siam Blockchain’in haberine göre bu konuyu içeren SEC duruşması 30 Mayıs tarihinde yapılacak.

Şubat ayında özel sektöre ait Thai Digital Asset Exchange (TDAX) (kripto para borsası) SEC’in yasal düzenlemesini beklediği iki haftalık süre boyunca, merkez bankasının uyarısı nezdinde,  ICO onaylarını ve ticaretini askıya aldığını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment