Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ohio Blockchain Verilerini ve Akıllı Kontratları Tanıyan Sıradaki Eyalet Olabilir

Yeni sunulmuş bir yasa tasarısına göre, Ohio eyaleti akıllı kontratları ve blockchain üzerindeki verileri tanıyan en son ABD eyaleti olabilir.

Senatör Matt Dolan tarafından sunulan Senate Bill 300, Uniform Electronic Transactions Act yasası içerisine elektronik işlem kapsamında akıllı kontratları ve blockchain kayıtlarını sokmayı teklif ediyor. Dahası, tasarı akıllı kontratların aynı diğer kontratlar gibi yasal olarak  icra edilebilmesini sağlayacak.

Eğer yasa senatodan geçerse, blockchain teknolojisinin elektronik bilgileri ve telif haklarını saklayıp sağlamak amacıyla kullanılabileceğini garanti altına alacak:

”Başka bir yasaya bağlı olmaksızın, eğer bir kişi eyalet içi veya eyalet dışı ticaret işlemi yaparken daha önceden güvenliğini sağladığı bir bilgiyi, sahip olduğu veya kullanım hakkını elinde tuttuğu bir bilgiyi, veya buna benzer mülki hakların kullanım ile mevcudiyetini blockchain teknolojisi kullanarak depolayabilecek ve garanti altına alabilecek.”

Teklif edilen tasarı ek olarak şu açıklamaya yer verdi:

”Bu kanun, bir işlemle bağlantılı olarak, işlem şartlarının fikri mülkiyet hakkının devredilmesini veya bu bilgilere göre kullanılmasını açıkça sağladığı ölçüde, işlemle ilgili bilgileri güvenceye almak için blockchain teknolojisinin kullanımı için geçerli değildir. “

Belki de daha dikkat çekici olan ise yasanın elektronik kontratlar bölümü hakkında kullandığı ”akıllı kontratlar ticarette kullanılabilir” ifadesi oldu.

Daha da ileri giden tasarı, var olan yasanın hali hazırda ” bir kontrat sırf dizilimi içerisinde elektronik kayıtlar kullanıldığı gerekçesiyle yasal etkiden veya yükümlülükten hariç tutulamaz” ifadesi bulunurken, S.B. 300 tasarısı buna ”veya kontrat sırf akıllı kontrat adını içerdiği için,” ifadesini ekleyerek akıllı kontratların yasal belgelendirme için de kullanılabileceğini kesinleştiriyor.

Eğer yasa imzalanırsa Ohio eyaleti, daha önceleri hem blockchain işlemlerini hem de elektronik kayıt için akıllı kontratları kabul eden Arizona, Kaliforniya, Florida ve Tennessee’ye katılan son eyalet olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment