Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland’ın Merkez Bankası Kendi Dijital Parasını Oluşturacak

Yakın zamanda kripto para sektörüyle ilgili yeni düzenlemeler getiren Tayland‘ın merkez bankası, ülkenin önde gelen bankalarıyla işbirliği yaparak kendi dijital parasını oluşturmayı planlıyor. Bankanın planına göre oluşturulacak olan bu ulusal dijital para öncelikli olarak bankalar arası işlemlerde kullanılıyor olacak. Bu sürecin gelecek yılın ilk çeyreğine dek hazır olması planlanıyor.

Tayland’ın Dijital Parası

Tayland’ın merkez bankası olan Tayland Bankası (BOT), 21 Ağustos’ta bir duyuru yaptı ve merkez bankalı dijital para (MBDP) üreteceğini açıkladı.

Merkez bankasının Inthanon adı altında duyurduğu bu projeye ülkenin en önde gelen ticari bankaları da katıldı. Inthanon projesinin gelişimine merkez bankası haricinde Bangkok Bank, Krung Thai Bank, Bank of Ayudhya, Kasikorn Bank, Siam Commercial Bank, Thanachart Bank, Standard Chartered ve HSBC katkıda bulunuyor olacak. Merkez bankası, konuyla ilgili yayınladığı duyuruda şu açıklamayı yaptı:

“Inthanon girişimi finansal kurumlar arasında dijital bir para birimiyle gerçekleşecek olan para aktarımlarının tasarısını, gelişimini ve denemelerini kapsayacak. Projenin ilk aşamasının 2019’un ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.”

Merkez bankası, söz konusu dijital parayı zaman ilerledikçe üçüncü partiler arası gerçekleşen aktarımlar ve sınır ötesi ödemeler için de kullanmayı düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment