Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayvan Hükümeti Kripto Paralara Ilımlı Yaklaşıyor

Tayvan’ın Finansal Denetleme Kurulu (FDK) ICO’ların, dijital paraların ve blockchain teknolojisinin ülkede geniş kitleler tarafından benimsenmesini desteklediğini açıkladı. Bu açıklamayla birlikte Tayvan’ın, kripto paralara bakış açısının Japonya’ya benzer olduğunu ve Çin-Güney Kore’ye ters düştüğünü görebiliyoruz.

The News Lense’ye göre Milliyetçi Parti kongre üyesi Jason Hsu‘nun sorusu üzerine konuyla ilgili konuşan FDK başkanı Wellington Koo, yaptığı ılımlı açıklamayla Tayvan hükümetinin kripto paralara bakış açısını göstermiş oldu.

Yaptığı açıklamada Koo, ülkede kripto paralarla bağlantılı eylemlere komple bir yasak getirilmeyeceğini söyledi. Biraz daha ileri giden Koo, Tayvan hükümetinin Blockchain ve dijital paralarla ilgili deneyler yapmak isteyen girişimcilere destekte bulunacağını iddia etti.

Koo’nun yaptığı açıklamayı yorumlayan Jason Hsu, hükümetin bu tavrını desteklemek adına parlamentonun “Finansal Teknoloji Yeniliklerini Deneme Yasası”nı kabul edeceğini söyledi. Geçirilecek yasa sayesinde her tür finansal teknoloji (fintech) eylemi ve Blockchain şirketi, ülkenin endüstrisinde özgürce yer bulabilecek.

“Sırf Çin ve Japonya yasak koyuyor diye, Tayvan da yasak koyacak diye bir şey yok. Gelecekte büyümek adına çok iyi bir fırsat var. Kripto paraların yasalar çerçevesinde düzenlendiği, kripto para piyasasının da sıkı takip altında olduğu Japonya’yı örnek almalıyız.”

Diğer Ülkelerdeki Durum

Çin hükümeti bir süre önce illegal bir para toplama metodu olduğu gerekçesiyle ICO’ları yasakladığını açıklamıştı. Güney Kore fazla geç olmadan Çin’in bu hamlesini takip etti.

Japonya ise, belki biraz iddialı olacak, şuan dünyada kripto para açısından en gelişmiş ülke olabilir. Küresel bazda zaten %50 gibi devasa bir paya sahip Japonya, Bitcoin borsalarında dünyada lider konumda. Ancak bunun ötesinde, hükümetin kripto paralara ve blockchain teknolojisine yaklaşım biçimi diğer ülkelere örnek niteliğinde. Japonya ile ilgili haberlere buradan ulaşabilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment