Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Tahtına Kimse Dokunamıyor

Bu yılın 3. çeyreği, en çok Bitcoin için başarılı geçti. Ethereum ve Ripple gibi altcoinler ise, bu yılın başında zirveyi görmüştü.

Geçtiğimiz 3 ay boyunca, Bitcoin’in piyasa değeri diğer altcoinlerden çok daha öndeydi. Yılın 4. çeyreğinde ne olacağı ise merak konusu.

“Tartışmalı hardfork’lara rağmen, Bitcoin fiyatı yılın bu çeyreğinde %74 yükseldi.”

Altcoinler resmen eridi

Bitcoin, geçtiğimiz Bitcoin Cash ve gelecek olan yeni hardfork’a rağmen, %74‘lük bir büyüme gösterdi. Ancak ilginçtir ki, bu oranda büyüyen bir altcoin olmadı.

Ethereum’daki büyüme, kripto piyasasındaki çılgınlığı göz önüne alırsak, yok denecek kadar az. Çeyreğin başında 282USD olan Ethereum, çeyreği 302USD olan bir fiyat etiketiyle kapattı.

Ripple ise yüzleri bu sefer güldürmedi. Yılın ilk 2. çeyreğinde en çok büyümeye sahip olan Ripple, geçtiğimiz çeyrekte %26.9’luk bir düşüş göstererek 0.26USD’den 0.19USD’ye geriledi.

Litecoin ise çeyreğin en başarılı altcoin ünvanını almış bulunuyor. %37.5 yükselmeyle, fiyatı 40USD’den 55USD’ye çıktı.

Özetle, bu çeyrek altcoinler için bir geri dönüş oldu diyebiliriz. 2. çeyreğin sonunda, Ethereum’un %500’lük yükselişi kadar olmasa da, diğer altcoinlerde Bitcoin’e göre çeyreği başarıyla kapatmıştı.

Ancak 3. çeyrekte, çoğu yatırımcının tartışmalı bir 3 ay geçiren Bitcoin’e geri döndüğüne şahitlik ettik.

Bitcoin için bomba gibi bir çeyrek oldu

Bitcoin, büyük sorunlarla ve negatif söylentilerle karşılaştığı gibi, çok başarılı anlarda yaşadı. Örneğin, 1 Ağustos’taki Bitcoin Cash hardfork’undan önce Bitcoin fiyatı yatırımcıları paniklettirse de, kısa süre sonra önemli bir düşüş olmadığı anlaşıldı.

5000USD’nin üzerine çıkarak yeni bir rekora imza atan Bitcoin, Çin’deki ICO ve kripto para alım satım yasaklarından sonra yeniden düşmüştü. Ancak Bitcoin, büyüklüğünü her iki yasaklama kararından sonra da gösterdi, ve yatırımcıların ilgisini üzerine çekmeyi başardı.

Altcoinler, Bitcoin’in yükselişini mümkün kıldı

Görünüşe göre, 2. çeyrekte gerçekleşen altcoin patlaması ve devasa para toplama etkinlikleri, 3. çeyrekte insanların dikkatini Bitcoin üzerine çekmiş durumda. CryptoCompare sitesinin endüstri analiz yöneticisi Charlie Hayter, bu durumu şöyle açıklıyor:

“Altcoinlerde büyük bir risk vardı, ve insanlar çoğu altcoinin fiyatının olması gerekenden yüksek olduğunu düşündü ve Bitcoin’in daha sağlam olduğunu anladılar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment