Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayvan Merkez Bankası’nın Yöneticisi Kripto Paralar Hakkında Konuştu

Tayvan Merkez Bankası’nın yöneticisi olan Yang Chin-long, yakın zamanda katıldığı bir etkinlikte kripto paralar hakkında konuştu ve kripto para piyasasının mevcut durumunu değerlendirdi.

Tayvan Merkez Bankası’nın yöneticisi Yang Chin-long, katıldığı forumda merkez bankasının günümüz dijital ekonomisindeki konumu hakkında konuştu ve kripto paralar hakkında bazı yorumlar yaptı. ‘Para’ kavramı hakkında da konuşan Chin-long, insanların bir para birimine güvenmesinin kolay olmadığının ve bu güvenin oluşması için epey bir zaman geçmesi gerektiğini söyledi. Chin-long, insanların bir para birimine olan güvenlerini yitirmeleri durumunda o paranın değerinin sıfırı göreceğini düşünüyor

Kendisinin ‘para’ hakkındaki görüşlerini esas alarak kripto paralar hakkında yorumlarda bulunan Chin-long, kripto para piyasasının şu anda birçok sorunla karşı karşıya olduğunu belirtti. Kripto para piyasasında yaşanan ani artışlardan ve düşüşlerden bahseden Chin-long, piyasadaki bu dengesizliğin kripto paraların verimliliklerini de etkilediğini düşünüyor.

Kripto paraların herhangi bir merkezi otorite bağlı olmadıklarını hatırlatan Chin-long, kripto para piyasasında sorun veya kayıp yaşayan birinin başvurabileceği herhangi bir otorite olmadığını ve bu yüzden güven konusunda ciddi eksiklikler yaşandığını vurguladı. Chin-long’a göre kripto paralardaki ‘otorite eksikliği’, bu türdeki paraların çeşitli yasa dışı amaçlarla kullanılmalarına da ön ayak oluyor.

Tayvan’daki merkez bankası, kripto paraların gerçek ‘para’ tanımına uymadıklarını düşündüğü için 2013 yılında bir karar almış ve kripto paraları ‘para birimi’ olarak değil ‘dijital ürün’ olarak değerlendirmeye başlamıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment