Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Teknoloji Milyarderi Mark Cuban Altın Ve Bitcoin’den Nefret Ettiğini Söyledi

NBA takımı Dallas Mavericks‘in sahibi olan teknoloji milyarderi Mark Cuban, gerçek bir para birimi alternatifi olarak görmediği altın ve Bitcoin‘den aynı düzeyde nefret ettiğini belirtti.

“Altından nefret ediyorum.” diyerek sözlerine başlayan Cuban, altının bir külte benzediğini belirterek şunları söyledi:

“Altını, para birimlerine bir alternatif olarak görmüyorum. Aklımın ucundan bile böyle bir fikir geçmemekte. Şöyle söyleyeyim siz hiç Puerto Rico‘da çantalar dolusu altın taşıyan insanların sokaklarda dolaştığını gördünüz mü?”

Cuban, Bitcoin’in ve altının değerlerini arz ve talep doğrultusunda elde ettiğini ve asıl bir değerlerinin olmadığını söyledi. Aynı zamanda “nefret” kelimesinin, kendisinin altına duyduğu antipatiyi anlatmak için yeterli olmadığını söylemekte. Sözlerine duyduğu nefreti alaycı bir dille tasvir ederek devam eden Cuban:

“Normal bir nefrete güçlü bir önyargı ve bir tutam da acı biber ekleyerek altından ve Bitcoin’den ne kadar nefret ettiğimi anlayabilirsiniz. Altın ve Bitcoin benim için aynı şey, her ikisi de arz va talebe bağlı olarak değer kazanıp kaybetmekte. Tam da bu yüzden bunlara yatırım yapmak yerine evcil bir taş almayı tercih ederim.”

Cuban, Bitcoin’in iyi yanının en azından limitli bir arza sahip olduğunu söylemekte. Altının kötü yanının ise böyle bir limite sahip olmadığı ve sürekli olan çıkarmaya devam edeceklerini belirtmekte.

Mavericks Taraftarı Biletlerini Bitcoin İle Alabilecek

Mark Cuban’ın Bitcoin hakkında sahip olduğu olumsuz tutuma rağmen Dallas Mavericks taraftarlarını gelecek sezon itibariyle biletlerini Bitcoin ile ödeyebileceklerini duyurmuştu.

Cuban bu devrim nitelindeki kararını Ocak ayında bir hayranının “Mark, ne zaman Bitcoin ile Mavericks maçları için bilet alabileceğim?” sorusuna cevaben “Gelecek sezon” yanıtıyla duyurmuştu.

Cuban ayrıca yapılan röportajda kripto para ödeme yöntemlerini sisteme  dahil edeceklerini ve BTC, ETH ve büyük ihtimalle diğer birkaç kripto para birimini kabul edeceklerini belirtti.

https://twitter.com/mcuban/status/953104057727619074

İlginç bir şekilde net serveti 3.7 milyar $ olan Cuban, aslında Bitcoin’e ve kripto para birimleri endüstrisine yatırım yapmış bulunmakta. Fakat hayranlarını kripto para birimleri gibi güvenilir olmayan bir yatırım için paralarını harcamamaları konusunda uyarmakta.

Cuban uzun bir süredir Bitcoin’e şüpheyle yaklaşmakta ve bunun asıl sebebinin ise hiçbir şey ile alakalı olmadan yaşanan fiyat değişiklikleri olduğunu belirtmekte. Daha önceden yapmış olduğu açıklamalarda bunu bir kumara benzeterek Bitcoin’in 15,000$‘a veya 0‘a vurabileceğini hatta aynı gün içinde her iki noktayı da görebileceğini söylemişti.

Cuban bu konuda pek de haksız sayılmamakta. Bitcoin fiyatları bazı açıklanamayan ve kontrolsüz gerçekleşen fiyat dalgalanmaları yaşamakta. Özellikle geçtiğimiz 2017 Aralık ayında tüm zamanların en yüksek noktası olan 19,000$‘ı görmesinin ardından içinde bulunduğumuz hafta itibariyle 7,000$ civarında seyretmesi buna iyi bir örnek olmakta. Fakat bir şeyi aklımızda tutmakta fayda var geçtiğimiz yıl yani Ocak 2017‘de BTC fiyatları 1,000$‘ı zar zor geçmekteydi.

Eğer Bütün Yatırımınızı Kaybetmeyi Göze Alıyorsanız BTC’ye Yatırım Yapabilirsiniz

Fundstrat’in kurucularından Tom Lee son zamanlarda yapmış olduğu bir açıklamada Bitcoin fiyatlarındaki düşüşün sebebinin ABD’deki yatırımcıların yeni sermaye gelirleri vergisini ödemekten kaçınmak için ellerindeki kripto yatırımlarını hızlı bir şekilde sattığından kaynaklandığını söylemişti.

Fakat tanınmış bir Bitcoin destekçisi olan Lee BTC’nin 17 Nisan’da vergi süresinin bitmesinden sonra tekrar yükseleceğine inandığını belirtmekte. Bu tarih kesin mi? Kripto piyasasındaki her şey gibi bu da bir bilinmez fakat hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Cuban ise eğer yapmış olduğunuz bütün yatırımı kaybetmeyi göze alabiliyorsanız bu kripto para birimlerine yatırım yapabilirsiniz diyerek yatırımcılara şu açıklamada bulundu:

“Eğer gerçek bir maceracıysanız ve deveyi iğne deliğinden geçirebileceğinize inanıyorsanız o zaman gelirinizin veya yatırım için ayırdığınız miktarın %10’unu Bitcoin veya Ethereum’a yatırabilirsiniz. Ama eğer bunu yaparsanız bu parayı tamamen aklınızdan çıkarın ve kaybettiğinizi farz edin.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment